evoMAG: numărul produselor electronice și electrocasnice care vor beneficia de asigurare se va dubla în 2024

Numărul produselor electronice și electrocasnice pentru care românii aleg protecție suplimentară, prin achiziția de asigurări, se va dubla anul acesta, potrivit evoMAG. Estimarea ia în calcul cererea tot mai mare de servicii de genul asigurărilor sau garanțiilor extinse, în contextul în care achizițiile de electronice și electrocasnice reprezintă investiții tot mai costisitoare pentru români.

evomag

Totodată, adopția rapidă a celor mai noi produse în materie de tehnologie, care implică și cele mai mari costuri de achiziție, determină tot mai mulți români să își ia și măsuri de precauție prin protejarea investiției, astfel încât să se asigure că vor folosi acele produse cât mai mult timp, și în condițiile cele mai bune.

Românii sunt early adopters în materie de tehnologie și preferă să achiziționeze produse mai performante, de o calitate mai bună, pe care să plătească mai mult și, ulterior, să le asigure. Mai mult, în caz de daună, timpul de rezolvare este redus, iar costurile asociate cu repararea sau înlocuirea produselor pot fi mult mai mici pe baza asigurării”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, menționând că, de regulă, clienții optează pentru o asigurare de 24 de luni pentru produsele achiziționate, pentru daune ce nu sunt acoperite de garanția standard, cum ar fi: spargerea ecranului, contactul cu lichide sau furt.

Echipamente electronice care sunt cel mai frecvent asigurate sunt și cele cu prețurile cele mai mari, dar esențiale pentru viața de zi cu zi sau susceptibile la deteriorări accidentale.

Între produsele pentru care românii achiziționează cel mai frecvent și asigurări se află:

  • Asigurări telefoane și tablete: Aceste dispozitive sunt omniprezente în viața modernă și adesea costisitoare, făcându-le candidați ideali pentru asigurare. Polițele pot acoperi ecranul spart, daunele provocate de lichide, furtul sau alte avarii accidentale;
  • Laptopuri și computere personale: Datorită valorii lor ridicate și importanței lor critice în activitățile zilnice, atât pentru utilizare personală cât și profesională, laptopurile sunt frecvent asigurate. Asigurările pot acoperi defecțiuni mecanice, daune accidentale sau furt;
  • Camere foto și echipamente video: Echipamentele pentru fotografie și videografie, în special cele de înaltă calitate, sunt adesea asigurate datorită costului lor ridicat și riscului de deteriorare în utilizarea normală sau în condiții de călătorie;
  • Electrocasnice mari: Articole precum frigidere, mașini de spălat și aragaze pot fi asigurate pentru a acoperi defecțiunile mecanice sau alte probleme care pot apărea după expirarea garanției standard;
  • Sisteme audio și home entertainment: Echipamentele de înaltă fidelitate, televizoarele inteligente și sistemele de home cinema pot fi asigurate împotriva daunelor accidentale, furtului sau defecțiunilor.

Dintre toate echipamentele electronice și electrocasnice care pot fi asigurate, smartphone-urile au însă un rol aparte în preferințele românilor, fiind gadget-urile pentru care cumpără, cel mai adesea, o poliță de asigurare.

Clienții evoMAG au posibilitatea, încă de anul trecut, să își asigure bunurile achiziționate online împotriva avariilor și furtului, datorită unei soluții dezvoltate de Allianz-Țiriac Asigurări în parteneriat cu Marsh România.

Asigurarea evoPROTECT

Asigurarea „evoPROTECT” poate fi atașată în momentul plasării unei comenzi sau în maximum zece zile de la achiziție și vizează mai multe categorii de produse, precum: telefoane mobile și smartwatch, tablete, laptopuri, televizoare și sisteme Home Cinema, biciclete și trotinete electrice.

Recent, evoMAG a extins gama de asigurări pentru a include și echipamentele electrocasnice care acoperă, în prezent, pe lângă furt și daunele cauzate de scurtcircuit sau incendiu. Și pentru vehiculele electrice au fost modificate condițiile asigurărilor, fiind acoperite acum și avariile cauzate de căderi accidentale sau accidente.

Costul unei polițe de asigurare pornește de la 51 de lei pe an, iar valoarea și tipul produsului achiziționat sunt principalii factori care influențează prima de asigurare. Asigurarea poate fi încheiată pe o perioadă de 12 sau 24 de luni. Toate polițele includ o franșiză, cuprinsă între 100 și 2.000 de lei, în funcție de valoarea bunului asigurat.

evoMAG

evoMAG este una dintre cele mai importante companii din industria de comerț electronic din România. Magazinul online comercializează zeci de mii de produse din domeniile IT&C, electrocasnice, sport & fitness (printre care și trotinete și accesorii pentru trotinete) și pentru casă și grădină, iar acum 4 ani a deschis primul service pentru trotinete electrice, devenind primul magazin online din România care oferă un astfel de serviciu.

evoMAG.ro este vizitat zilnic de peste 60.000 de persoane, iar peste 80% dintre clienți ar recomanda magazinul pentru calitatea serviciilor oferite. evoMAG a fost fondată de Mihai Pătrașcu, care ocupă, în continuare, poziția de director general.

Compania a atras, în 2022, o investiție de 2 milioane de euro de la Catalyst România, una dintre cele mai importante firme de capital de risc axate pe tehnologie din România, în demersul de a susține dezvoltarea accelerată a companiei.

Investiția atrasă este prima de anvergură pentru evoMAG și confirmă parcursul bun al companiei în cei 18 ani de existență în piața de eCommerce din România, validează și sprijină strategia de dezvoltare pe termen lung a magazinului online.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *