Flip.ro primește o nouă rundă de finanțare de la eMAG Ventures: 6,5 milioane euro pentru extinderea internațională

Flip.ro, cel mai promițător start-up românesc din economia circulară, beneficiază de o nouă rundă de finanțare în valoare de 6,5 milioane de euro din partea eMAG Ventures. Această investiție va fi direcționată spre accelerarea planurilor de dezvoltare internațională și vine după ce Flip.ro a făcut deja primul pas în afara țării și a intrat în Bulgaria. 

emag flip.ro

Marketplace-ul Flip le oferă utilizatorilor posibilitatea de a achiziționa telefoane smart recondiționate, cu 12 luni garanție și drept de retur, la prețuri accesibile, dar și de a-și vinde vechile telefoane online, într-un mod rapid și simplu.

În total, eMAG Ventures a investit 8 milioane de euro în Flip.ro, care țintește poziția de lider în Europa Centrală și de Est pe piața produselor recondiționate, în contextul în care, avantajele economiei circulare, prin care clienții pot economisi bani și pot contribui la protecția mediului, vor schimba rapid felul în care milioane de oameni cumpără și folosesc produsele din sectorul de tehnologie și nu numai.

Viziunea noastră este sa le oferim clienților aceeași experiență ca atunci când au cumpărat un produs nou: primești un smartphone care arată și funcționează ca unul nou, livrat rapid și cu același nivel de customer care, însă la o diferență de preț semnificativă. Cu ajutorul know-how-ului tehnologic și operațional al eMAG, am reușit să facem primul pas spre internaționalizare mai devreme decât ne propusesem și să scalăm rapid business-ul. Tot în acest timp, am reușit să ne dublăm echipa și să aducem alături de Flip oameni extraordinari care fac posibilă această poveste de succes. Noua investiție creează premisele unei dezvoltări accelerate,au declarat fondatorii George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

O nouă rundă de finanțare

Flip se află într-o poziție foarte bună pe piață, pentru că au dezvoltat un produs și servicii care răspund unor nevoi actuale ale clienților de oriunde. În contextul economic volatil actual, oamenii vor recunoaște tot mai mult avantajele economiei circulare atât din poziția de vânzător al unui produs, cât și din cea de client care face o economie de bani. Echipa Flip a demonstrat, într-un timp scurt, viteză de creștere, capacitate de scalare și mult entuziasm. Avem încredere că prin noua investiție și suportul eMAG vor ajunge rapid la clienții din toată regiunea, a declarat Bogdan Axinia, Managing Director eMAG Ventures. 

Platforma a atras prima investiție de accelerare de 1,5 milioane euro din partea eMAG Ventures în octombrie 2021, iar până în prezent a avut o evoluție rapidă, ajungând la peste 100.000 de clienți în România și vânzări de 13,4 milioane euro în 2021. Investiția inițială a susținut platforma în demersurile de extindere pe plan internațional. Astfel, aceasta a intrat recent pe piața din Bulgaria, unde își propune ca, în primul an, să ajungă la 20.000 de clienți.

Flip     

Înființat în noiembrie 2019, Flip și-a propus să revoluționeze modul în care vindem și cumpărăm electronice recondiționate online. Flip este primul marketplace de produse recomercializate care oferă condiții de vânzare asemănătoare produselor noi: drept de retur în 30 zile și garanție 12 luni.

eMAG Ventures

eMAG Ventures este un program de investiții pentru companii de tehnologie care aduc inovații în produse și servicii adresate direct sau indirect clienților finali. Dincolo de finanțare, eMAG Ventures le va oferi companiilor selectate know-how-ul acumulat pe parcursul a 20 ani de experiență acumulată de eMAG în cel mai dinamic sector tech al momentului, stimulând economia digitală. Astfel, business-urile selectate vor beneficia de expertiza de accelerare a afacerilor și extindere internațională, dobândită în urma dezvoltării unor proiecte majore, cum este eMAG Marketplace, și a unor companii care au crescut rapid în ultimii ani precum Sameday, Fashion Days, Tazz sau Zitec.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa piața electro-IT, telecom, tehnologie și eCommerce.

Abonaţi-vă gratuit la newsletterul publicației ElectroRetail.ro!

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 482 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » E-commerce » Flip.ro primește o nouă rundă de finanțare de la eMAG Ventures: 6,5 milioane euro pentru extinderea internațională
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.