MasterCard face recomandări, în format video, pentru cumpărături online sigure

  • de

MasterCard a realizat un material video cu recomandări pe care le pune la dispoziţia posesorilor de carduri, pentru cumpărături online sigure. Într-un format uşor de parcurs şi prietenos, materialul prezintă toate etapele unei tranzacţii, de la alegerea site-ului până la livrarea produsului.

Tips for shopping online safely„Studii recente arată că, până în 2016, în Europa vor fi realizate tranzacţii online în valoare de 650 de miliarde de euro”, a declarat Piero Macari, Business Leader, Product Development la MasterCard. „Cu toate acestea, unii consumatori au încă reţineri în a-şi folosi cardul online. Acesta este motivul pentru care am creat acest material video: să creştem nivelul de încredere şi să oferim sfaturi despre modul în care posesorii de carduri pot selecta un produs şi realiza o tranzacţie online. În Europa, MasterCard a identificat tendinţa de migrare a tranzacţiilor de la magazinele tradiţionale către comerţul online, prin urmare vrem să oferim cât mai multe produse şi servicii utile pentru consumatori, atunci când cumpără online.”.

Reguli pentru cumpărături online sigure

1. Bazaţi-vă pe familie, prieteni şi asociaţii de consumatori pentru recomandări.

2. Nu cumpăraţi produse scumpe de la comercianţi pe care nu îi ştiţi.

3. Căutaţi logo-uri care să ateste faptul că acel comerciant este de încredere.

4. În momentul plăţii, verificaţi adresa paginii, care trebuie să fie https, nu doar htpp, şi să aibă alături simbolul în formă de lăcăţel. Astfel, datele dumneavoastră sunt transmise în siguranţă.

5. Căutaţi simbolul MasterCar SecureCode – astfel, pentru siguranţă suplimentară, vă puteţi seta o parolă cunoscută doar de dumneavoastră, atunci când plătiţi online.

6. În timpul tranzacţiei, trebuie să furnizaţi date privind cardul – marca, numărul, numele de pe card, valabilitatea şi codul se siguranţă de pe spatele cardului.

7. Nu dezvăluiţi niciodată parola SecureCode, care, în mediul online, are rolul PIN-ului din mediul real.

8. Nu răspundeţi niciodată la solicitările transmise pe mail, de a furniza date personale sau financiare.

9. După finalizarea tranzacţiei, păstraţi o copie tipărită sau în format electronic a paginii pe care aţi efectuat tranzacţia şi/sau a celei de confirmare.

10. Verificaţi extrasul de cont periodic.

11. Nu uitaţi – cumpărăturile online se supun perioadei de reflecţie de 14 zile, în timpul cărora puteţi returna produsul fără să invocaţi un motiv anume.

12. În cazul în care ceva nu funcţionează bine, vă veţi recupera banii integral.

13. Beneficiaţi de protecţie totală din momentul în care vă anunţaţi banca de furtul sau pierderea cardului.

Sfaturile video pot fi urmărite online aici.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *