Preluarea PC Garage de către eMAG, analizată de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenţei a anunţat azi, 27 aprilie 2016, că analizează operaţiunea de concentrare economică prin care Dante International SA. compania care operează magazinul online eMAG.ro, preia magazinul online PC Garage SRL.

Preluarea PC GaragePe data de 15 aprilie 2016, magazinul online PC Garage, specializat în produse IT și electronice, a anunţat că devine parte a grupul eMAG, în urma acordului de preluare încheiat în luna aprilie 2016. În continuare, PC Garage își va dezvolta independent brandul și echipa și va intra pe piețe noi cu ajutor strategic din partea eMAG.

Totodată, PC Garage va fi condus în continuare de Traian Cristea în calitate de director general, iar brandul, echipa, comunitatea și platforma PC Garage vor fi păstrate și dezvoltate

Autoritatea de concurenţă va evalua operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

Atât Dante International, cât și PC Garage desfăşoară activităţi legate de comercializarea cu amănuntul a produselor de larg consum.

Consiliul Concurenţei invită părţile terţe interesate să prezinte eventuale observaţii sau puncte de vedere în legătură cu operaţiunea de concentrare economică notificată.

Observaţiile sau punctele de vedere pot fi transmise, până la data de 16 mai 2016, prin fax, la nr. 021.405.45.10, prin e-mail: bunuri.consum@consiliulconcurentei.ro sau prin poştă la următoarea adresă: Consiliul Concurenţei, Piaţa Presei Libere nr.1, Corp D1, Sector 1, Bucureşti, Cod Poştal 013701.

Fondat în 2005, PC Garage este unul dintre cele mai mari magazine online din România, cu peste 40.000 produse active și reprezintă un reper pentru toți pasionații de produse gaming și IT. În comunitatea My Garage sunt peste 100.000 de membri pasionați de hardware și overclocking.

Fondat în 2001 de antreprenori români, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider regional, cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia. De 15 ani investește constant în servicii care ajută clienții să salveze timp și bani, servicii care au în spate tehnologii dezvoltate în România.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *