Vine Amazon și în România? Cert este că retailerul online a demarat recrutările și în România

Compania americană de comerţ online Amazon a anunţat azi, 22 ianuarie 2016, că vrea să creeze în acest an „mai multe mii de noi locuri de muncă” în Europa, unde grupul are deja peste 40.000 de angajaţi.

Amazon-site

Amazon a precizat că în 2015 personalul său din Europa a crescut cu 10.000 de angajaţi, iar compania va continua să investească în cercetare şi dezvoltare precum şi pentru construcţia de noi infrastructuri care să sprijine creşterea operaţiunilor sale de cloud-computing.

„Intenţionăm să creăm mai multe mii de locuri de muncă în 2016 începând de la lingvişti, experţi în digital media şi până la recrutarea de colaboratori pentru centrele de distribuţie şi customer service”, a declarat vice-preşedintele Amazon Europe, Xavier Garambois.

Amazon susţine că „în prezent, recrutăm noi specialişti şi în computere şi dezvoltatori de software pentru cele 12 centre de cercetare şi dezvoltare din Europa, amplasate în Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, România, Spania şi Marea Britanie”.

Începând din 2010 şi până în prezent, Amazon a investit peste 15 miliarde de euro în infrastructura şi operaţiunile sale din Europa. Noile investiţii avute în vedere pentru 2016 vin după ce în perioada sărbătorilor de Crăciun, Amazon a înregistrat vânzări record în Europa, spre deosebire de retailerii tradiţionali.

Un articol Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „Vine Amazon și în România? Cert este că retailerul online a demarat recrutările și în România”

  1. Pingback: Amazon începe recrutările în România - Cristian China Birta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *