Walmart a achiziționat retailerul online Jet.com cu 3,4 miliarde de dolari

Walmart, cel mai mare retailer mondial, a confirmat achiziționarea retailerului online american Jet.com, în urma unei tranzacţii în valoare de $3.3 miliarde de dolari, conform IGD.

Jet.comCompania Jet.com a fost fondată în anul 2014, de către antreprenorul Marc Lore în încercarea de a construi un magazin online care să poată concura cu Amazon, Walmart şi Costco. Preluarea Jet.com de către  Walmart va fi cea mai mare achiziţie efectuată vreodată de o companie de comerţ electronic, reflectând astfel, angajamentul pe care Walmart îl are in cresterea afacerii sale în comerțul electronic.

Tranzacția include 3 miliarde de dolari numerar, plus 300 de milioane în actiuni Walmart, sumă ce urmează să fie plătită în timp, ca parte a unui plan de stimulare pentru directorii companiei Jet.

Marc Lore, fondatorul și CEO-ul companiei Jet, va continua să conducă Jet.com, care va rămâne un brand distinct alături de Walmart.com, fiindcă îşi propune să continue furnizarea unor servicii diferențiate față de clienți.

Cu vânzări anuale de aproximativ 14 miliarde de dolari în e-commerce, Walmart este al doilea cel mai mare retailer online din SUA, Amazon fiind pe primul loc, cu vânzări anuale de aproximativ 99 de miliarde de dolari.

„Asocierea Jet.com și Walmart va fi ca o pârghie în domeniul soluțiilor tehnologice inovatoare ale ambelor companii, pentru a dezvolta noi oferte care să ajute clienții să economisească timp și bani.”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei Walmart.

Jet.com îşi propune să îşi menţină strategia de diferenţiere de principalii competitori, folosind modalitatea reducerilor, numită „Coșul Inteligent”, care răsplătește clienții cu reduceri din ce în ce mai mari în funcție de numărul de produse pe care aceștia le achiziționează.

Doar o treime din volumul de vânzări al companiei Jet.com provine din produsele care se păstrează în depozite proprii și sunt apoi vândute direct către clienți, iar restul provin de la o rețea de peste 2 000 de furnizori (marketplace) care se înscriu direct pe site și livrează produsele direct către clienți, cu propriile resurse.

Luând în calcul numărul de magazine Walmart și reţeaua sa de distribuţie, încorporarea companiei Jet.com ar trebui să permită celor de la Walmart să obțină o creștere economică și să aducă astfel, o provocare pentru competitorul direct, liderul de piață, Amazon.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *