Altex consolidează strategia de dezvoltare și implementare a energiei regenerabile și investește peste 2.300.000 de euro în proiecte verzi

Altex și-a propus să devină o companie etalon și în implementarea politicilor de protecția mediului, în retailul românesc. Liderul pieței de electro-IT din România își consolidează strategia de dezvoltare în privința energiei verzi, regenerabile, și continuă implementarea panourilor fotovoltaice pentru magazinele sale, dar și pentru centrele logistice Altex.

altex

Altex dintotdeauna s-a dedicat protecției mediului și în acest sens a făcut și demarează în prezent campanii de colectare a echipamentelor electrocasnice vechi care sunt poluante și mari consumatoare de energie. Mai mult decât atât, colectăm selectiv deșeurile și suntem unul dintre cei mai mari reciclatori din țară. Considerăm că este normal să continuăm acțiunile noastre în toate directiile și astfel să contribuim prin toate mijloacele la protejarea resurselor naturale.

De doi ani, grupul Altex a prioritizat producția și consumul energiei regenerabile, iar acest lucru s-a concretizat prin numărul semnificativ de panouri fotovoltaice, peste 7.000 la număr, care au fost montate până în prezent în unitățile noastre. Nu ne oprim aici și ne-am propus ca toate magazinele și depozitele Altex să funcționeze cu ajutorul energiei regenerabile. Ȋn plus, ne dorim ca toate clădirile ce aparțin grupului Altex să fie verzi, conform standardului internațional BREEAM”, a declarat Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

Petse 7000 de panouri fotovoltaice

Grupul a implementat peste 7000 de panouri fotovoltaice în unitățile sale din Satu Mare, Arad, Chiajna, Huși, Câmpina, Reșița, centrul logistic Dragomirești, Deva, Lugoj, Mediaș, Bistrița, Timișoara Greenfield, dar și stații de încărcare electrică, în magazinele sale din Chiajna, Arad, Deva, Satu Mare, București (Titan Iris) și Câmpina. Alte proiecte sunt în curs de implementare cu panouri fotovoltaice, în locațiile Altex din Suceava, Brașov, Slatina, Turda, Brăila, Galați, Ploiești, și Media Galaxy Brașov.

Grupul a investit din fonduri proprii peste 2.300.000 de euro în proiecte de energie verde.  Sistemele fotovoltaice folosite de Altex au o durată de viață de peste 25 de ani, iar echipamentele folosite în aceste proiecte fac parte din top 5 producători Internaționali.

Altex continuă implementarea proiectelor fotovoltaice contribuind în acest fel la reducerea amprentei de carbon și arătând că prin implicare si devotament susține generațiile viitoare.

ALTEX România

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, retailerul s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la ȋnceput, compania și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Retailerul și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, retailerul a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână, puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa piața electro-IT, telecom, tehnologie și eCommerce.

Abonaţi-vă gratuit la newsletterul publicației ElectroRetail.ro!

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 482 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Altex consolidează strategia de dezvoltare și implementare a energiei regenerabile și investește peste 2.300.000 de euro în proiecte verzi
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.