Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, încheie un parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice din București

Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, anunță încheierea unui parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic si de administrație publică din România, deschizând astfel studenților calea oportunităților de aprofundare a cunoștințelor teoretice, precum și de integrare profesională, după terminarea facultății.

Altex

Prin acest acord, Grupul Altex și Academia de Studii Economice din București vor dezvolta și organiza proiecte comune, dar și cursuri sau conferințe care să atingă teme actuale de interes legate de industria de retail, vor conlucra pentru studii de cercetare și vor colabora în vederea implementării unor proiecte cu finanțare nerambursabilă. Totodată, activitățile științifice din cadrul ASE vor fi susținute activ de Altex, la fel și îmbunătățirea și dezvoltarea bazei materiale a Academiei.

Aspectul cel mai important este asigurarea de stagii de practică în cadrul unei companii românești, lider pe piață în retail. Astfel, studenții Academiei de Studii Economice din București vor avea oportunitatea să aprofundeze cunoștințele teoretice dobândite pe băncile facultăților și să își îmbunătățească abilitățile profesionale practice, având acces la expertiza specialiștilor Altex și la training-uri pentru a înțelege cum se desfășoară activitățile specifice ale fiecărui departament în parte, dar și cum să utilizeze cele mai noi tehnologii implementate de retailer la nivelul companiei.

Parteneriatul strategic dintre retailer și Academia de Studii Economice din București a fost semnat în cadrul unei cermonii restrânse la care au participat CEO-ul Altex România, Dan Ostahie, precum și Rectorul ASE, prof.univ.dr. Nicolae Istudor.

,,Grupul Altex și-a propus o implicare activă și pe termen lung în formarea viitorilor profesioniști, în beneficiul ambelor organizații. Astfel, prin acest demers, grupul nostru de companii are oportunitatea de recrutare a tinerilor absolvenți sau masteranzi ai facultăților Academiei de Studii Economice (Facultatea de Administrarea Afacerilor, Facultatea de Marketing, Facultatea de Management, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, etc.) care își pot iniția sau dezvolta cariera profesională. Pe de altă parte, Grupul Altex oferă un studiu valoros de antreprenoriat autentic dezvoltat în condițiile de economie de piață din România din ultimii 30 de ani, studiu care poate inspira și forma tânăra generație de antreprenori”, declară Dan Ostahie, CEO-ul Altex România.

,,Ne bucurăm să semnăm astăzi un parteneriat strategic cu o companie antreprenorială românească. Prin acest parteneriat, ne susținem reciproc: universitatea noastră va sprijini dezvoltarea companiei Altex, atât pe piața din România, cât si din străinătate, susținând în același timp dezvoltarea capitalului românesc, prin studii si analize elaborate în comun, prin programe de pregătire a specialiștilor din cadrul companiei. Totodată, ne bucurăm să vă anunțăm că Altex va susține universitatea în modernizarea bazei tehnico-materiale și în implicarea specialiștilor din cadrul companiei în proiecte educaționale. Studenții din universitatea noastră vor avea acces la resursele practice ale companiei și suntem, convinși că prin astfel de parteneriate contribuim la sporirea angajabiliățtii absolvenților noștri.„, declară prof. univ. dr. Nicolae Istudor, Rectorul ASE.

Parteneriatul ASE-Altex răspunde nevoii tot mai mari de educație practică, adaptată la mediul de business actual. În condițiile în care România se confrunta încă dinaintea pandemiei cu o criză de forță de muncă, actualul context este și mai dificil. Studenții au, în acest fel, o șansă în plus să-și desăvârșească studiile și să se poată integra, apoi, pe piața muncii.

Altex România

Altex România este lider pe piața de retail din România, cu peste 120 de magazine deschise în țară. În peste 29 de ani de provocări, Altex a trecut de la un business local de import de televizoare la liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la înființare, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Altex oferă clienților o gamă variată de electrocasnice mici, electrocasnice mari, produse cosmetice, parfumuri, obiecte de voiaj, trolere, produse pentru bebeluși, articole pentru copii, biciclete electrice, mașini second-hand, laptopuri, televizoare, telefoane, produse software, aspiratoare, fiare de calcat, aparate de aer condiționat, jocuri pentru PC și diverse console (cum ar fi PS sau Xbox), calculatoare pentru gaming și multe alte produse.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Altex, cel mai mare retailer electro-IT din România, încheie un parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice din București
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.