Analiză Altex: Aparatele de aer condiționat cu Wi-Fi în topul preferințelor clienților

Vânzările de aparate de aer condiționat au atins în această vară un nivel record la  Altex, lider în sectorul electro-IT. Clienții au la dispoziție un sortiment variat de produse, cuprinzând modele monosplit, multisplit, conexiune Wi-Fi, capacități de răcire de la 9.000 BTU până peste 24.000 BTU, tehnologie Inverter, funcție de încălzire dar și aparate de aer condiționat portabile. Decizia de cumpărare este influențată de factori importanți, precum prețul dar și eficiența energetică, puterea de răcire, exprimată în BTU. În plus, se remarcă faptul că mulți clienți au optat și pentru serviciul de montaj. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, lunile iunie și iulie din această vară au înregistrat o creștere semnificativă de peste 35% în vânzări.

altex

În topul vânzărilor rămân aparatele de aer condiționat clasice fixe, cu o pondere de 80% din totalul achizițiilor pe acest segment. Dintre acestea, cea mai căutată funcționalitate, de către cumpărători, este cea Wi-FI. Acestă funcție permite utilizatorilor să controleze temperatura și aparatul de aer condiționat de oriunde, doar prin intermediul telefonului mobil. Din gama aparatelor de răcire mai fac parte și ventilatoarele și aparatele de aer condiționat portabile, ce sunt mai puțin căutate de către clienți.

Cele mai populare aparate de aer condiționat

Cele mai populare aparate de aer conditionat sunt cele de tip monosplit, ce presupune o singura unitate interioară și o singură unitate exterioară. În cazul celor multisplit, acestea sunt formate din două sau chiar mai multe unități interioare și o singură unitate exterioară.

În contextul schimbărilor climatice și al dezvoltării tehnologiei, aparatul de aer condiționat a devenit o necesitate pentru a asigura o bună calitate a aerului și condiții confortabile în case, apartamente, spații de lucru. Vârfurile de temperatură și umiditate din timpul verii dar și temperaturile joase toamna-primăvara pot deveni dificil de suportat. Eficiența energetică a aparatelor de aer condiționat le fac potrivite în utilizare pentru toate sezoanele, precum și pentru filtrarea aerului.

,,Factori precum calitatea aerului, temperatura și umiditatea din spațiile în care ne petrecem timpul, sunt din ce în ce mai importanți pentru noi. Tehnologia aparatelor care tratează aerul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani. Altex asigură atât în sezonul cald cât și în cel rece, o selecție completă de produse care asigură varietate în tehnologie, branduri dar și eficiență în consum. Ca lider de piață pe acest segment avem o responsabilitate în a asigura atât prețul cel mai mic cât și calitatea produselor și disponibilitatea acestora. Susținem viziunea Altex de a face accesibilă clienților tehnologia care să le îmbunătățească viața, confortul. Lunile iunie și iulie au reprezentat un vârf în cererea clienților pentru acest tip de produse, a precizat Raul Filip, Director Achiziții Altex România.

 Achiziționarea aparatelor de aer condiționat din magazine

O mare pare dintre clienții Altex preferă să achiziționeze aparate de aer condiționat din magazinele fizice, unde au posibilitatea unei experiențe cu produsul și consultanță specializată, în timp ce restul cumpărătorilor optează pentru achiziționarea online, folosind aplicația Altex sau website-ul. În momentul plasării comenzii, clienții au opțiunea de a alege servicii adiționale, cum ar fi demontarea aparatului de aer condiționat vechi, instalarea unui nou aparat, precum și servicii de reparații, încărcarea freonului sau revizia completă.

“Clienții nu caută un simplu produs ci o soluție completă. Această soluție este compusă din produs, finanțarea cumpărăturii, livrare la destinație, instalare, punere în funcțiune și testare. Altex asigură această soluție completă, la nivel național, în cele mai bune condiții. Recomandăm clienților să anticipeze această nevoie de confort și să achiziționeze produsul și serviciile care li se potrivesc. Eficiența energetică a aparatelor le permite să le folosească și la încălzire în sezonul rece.a completat Raul Filip, Director Achiziții Altex Romania.

Oferte la aparatele de aer condiționat

În luna august, Altex va continua să deruleze campanii cu oferte atractive, cu reduceri de preț de până la 35% la aparate de aer conditionat și ventilatoare, atât în locațiile fizice, cât și în aplicația Altex.

Aparatele de aer condiționat au în medie 36 de luni garanție și o durată medie de viață de aproximativ 10 ani. În cazul în care spațiul locuinței depășește 50 mp, este nevoie de o capacitate suplimentară de răcire. În acest caz, mulți clienți optează să achiziționeze un al doilea aparat de aer condiționat sau unul multiplit. Prețul aparatelor de aer condiționat pornește de la 999 lei, în cazul celor portabile, și depășeste 10.000 lei pentru cele multisplit.

ALTEX România

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

Încă de la ȋnceput, compania Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor și soluții de finanțare accesibile.

Serviciul de 2X diferența versus alte magazine online sau offline asigură clienților cel mai mic preț din România.

Altex și-a diversificat, de-a lungul timpului, și serviciile, nu doar produsele. Pentru a-și ajuta clienții să aibă acces la finanțare, Altex a înființat Credex, o companie de credite de consum, care oferă soluții optime de finanțare la dobânzi scăzute, pentru achiziția articolelor de pe website și din rețeaua națională de magazine. Din 2021, prin serviciul Altex Travel, clienții Altex au posibilitatea să ȋşi achiziționeze vacanțe direct din magazinele Altex și Media Galaxy, dar și online, pe www.altextravel.ro.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *