Complet Electro Serv, companie din grupul Altex, finalizează achiziția companiei Despec

Grupul Altex anunță finalizarea achiziției companiei Despec, unul dintre cei mai mari distribuitori de produse IT&C din țară, în urma unei tranzacții de peste 2 milioane de euro. 

altex

Prin achiziția realizată, Complet Electro Serv (CES), companie membră Grup Altex și unul dintre principalii producători și distribuitori de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din țară, preia 79% din părțile sociale deținute în Despec România, tranzacția fiind aprobată de Consiliul Concurenței în luna martie a anului acesta.

Integrarea Despec este în linie cu viziunea strategică a Grupului Altex din ultimii ani de consolidare a prezenței sale pe piața de distribuție de produse IT&C și birotică, de a crea sinergii și valoare adăugată în cadrului Grupului, prin optimizarea resurselor logistice și de transport, dar și prin extinderea gamei de produse și servicii pentru sectorul B2B.

Odată cu achiziția Despec, Grupul Altex își diversifică portofoliul de furnizori cu branduri internaționale precum: Brother, Canon, Hewlett-Packard, Lexmark, Minolta, Optoma, Socomec şi Verbatim. Mai mult, gama IT se extinde cu peste peste 2.400 produse din categoria echipamente de birou (imprimante inkjet, imprimante laser, scanere și medii de stocare) și accesorii (cartușe pentru imprimante, tonere etc.), destinate vânzării către reselleri, dar și în cele peste 120 de magazine Altex, la cele mai mici prețuri din România.

Fie că ne adresăm segmentului B2C sau B2B, obiectivele noastre sunt acelea de a democratiza accesul la tehnologie, dar și de a răspunde nevoilor clienților şi schimbărilor din piață, venind constant cu noi alternative de produse și servicii integrate de înaltă calitate. Includerea Despec în rețeaua noastră este încă un pas strategic pe care îl facem pentru a rafina ofertele pentru clienți și pentru a ne consolida poziția pe piața locală de distribuție electro-IT, după achiziționarea RTC și realizarea joint-venture-ului cu Promate din ultimii doi ani.”, a declarat Dan Ostahie, CEO Altex România.  

Acționarii Despec, printre care și directorul general Cristian Ciurea, vor ramane în continuare în companie pentru a susține integrarea optimă și creșterea acesteia ca parte a Grupului Altex.

,,Am ales să facem parte dintr-un grup precum Altex cu obiective similare cu ale noastre și cu o viziune progresistă la nivelul pieței românești. O astfel de formulă ne permite acum să atragem noi segmente de clienți către care venim și cu toată experiența noastră de peste 25 de ani în distribuția de produse și servicii IT&C.”, a declarat Cristian Ciurea, director general Despec.

Tranzacția a fost asistată din partea Despec de PeliPartners, firma de avocatură cu o experiență de peste 25 de ani în fuziuni și achiziții, iar din partea Grupului Altex de D&B David şi Baias, societate de avocatură afiliată a PricewaterhouseCoopers în România.

În 2018, tot prin intermediul Complet Electro Serv (CES), Grupul Altex a înființat un joint-venture pentru a prelua brandul de accesorii IT&C, Promate. Anul acesta, Grupul Altex a achiziționat și RTC Proffice, lider în importul și distribuția produselor pentru birou și rechizitelor, diversificându-și portofoliul cu peste 100 de branduri internaționale și cu peste 5.000 de noi produse din gama birotică-papetărie.

Complet Electro Serv (CES), companie românească parte a Grupului Altex, și-a consolidat în cei aproape trei decenii de activitate poziția de principal producător și distribuitor de echipamente IT&C, electronice și electrocasnice din România.

Oferta CES este diversificată și adaptată atât pentru segmentul B2C, cât și pentru cel B2B. Produsele dezvoltate, reprezentate prin brand-urile proprii, înglobează tehnologii pentru simplificarea vieții cotidiene.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 476 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Retail » Complet Electro Serv, companie din grupul Altex, finalizează achiziția companiei Despec
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.