Flanco și Crucea Roșie au oferit peste 800 de consultații gratuite în doar două luni

Flanco sprijină financiar proiectul umanitar Caravana de Bine, demarat de Societatea Națională de Cruce Roșie din România, menit să ofere persoanelor vulnerabile din mediul rural acces gratuit la investigații medicale pentru depistarea unor afecțiuni care, netratate, pun viața în pericol.

flanco

Vizite ale Caravanei de Bine

În primele două luni ale anului, voluntarii Crucii Roșii, împreună cu Flanco, au desfășurat două vizite ale Caravanei de Bine: în comuna Beciu din județul Teleorman (ianuarie) și în comuna Chiliile din județul Buzău (februarie). În total, 250 de pacienți au efectuat 865 de consultații gratuite în cele două localități.

Pentru anul 2023, ne-am propus să susținem vizita Caravanei în cel puțin o localitate defavorizată, în fiecare lună. După o analiză atentă a comunităților, centrele județele ale Crucii Roșii propun localitățile care ar beneficia cel mai mult de pe urma unei vizite a Caravanei de Bine. Ulterior, alegerea o facem împreună cu Crucea Roșie, obiectivul fiind acela de a ajunge în zonele cele mai fragile, cu o populație vulnerabilă, neglijată, fără acces la servicii medicale – nu doar în ceea ce privește proximitatea, cât mai ales din punct de vedere financiar. Doar în ultimele două localități, consultațiile efectuate ar fi ajuns la o valoare totală de aproximativ 260.000 de lei, o sumă foarte mare pentru o comunitate cu mijloace financiare precare și un nivel de trai scăzut.” spune Ovidiu Nicușan, Director de Marketing Flanco Retail.

Tipuri de specializări și consultații

În cabinetul medical mobil, prezent în cele două localități, pacienții au avut acces la mai multe specializări și tipuri de consultații în aceeași zi: medicină internă și ecografie (140 consultații), diabetologie și boli de nutriție (142 consultații), măsurarea parametrilor vitali (250 consultații), medicină generală (78 consultații), oftalmologie (188 consultații), cardiologie (46 consultații), pediatrie (21 consultații). La finalul examinărilor, pacienții au primit scrisori medicale și recomandări terapeutice.

În luna următoare, Caravana de Bine va ajunge în două noi localități: comuna Mărașu din Insula Mare a Brăilei și satul Maltezi din județul Ialomița.

Flanco își încurajează clienții să doneze pentru a susține Caravana de Bine, fie direct în cele 158 de magazine, direct la casa de marcat, fie online, urmând link-ul disponibil pe website-ul retailerului. Donația poate fi recurentă sau singulară.

Flanco

Flanco este cel mai dinamic retailer autohton de produse IT&C, electronice și electrocasnice. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 158 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 113 orașe ale României. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se află în continuă dezvoltare și oferă tehnologie de ultimă generație, cele mai căutate branduri și soluții inovatoare de plată.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *