Oktal.ro, cifră de afaceri de 3 mil. euro după nouă luni

Oktal.ro, primul magazin online din România specializat pe comercializarea de produse IT&C, electronice și electrocasnice, a înregistrat afaceri de 3 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, cu 30% mai mult comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Cu ocazia reducerilor de Black Friday din 2014, dar și a sărbătorilor de iarnă, retailerul online estimează, de asemenea, vânzări de aproximativ 3 milioane de euro.

Showroom Oktal “Black Friday și sărbătorile de iarnă de anul trecut au avut continuitate și în noul an, astfel că, în ianuarie, am avut vânzări duble față de aceeași lună din 2013. De      asemenea, un lucru neașteptat, observat în primele nouă luni ale anului, are strânsă  legătură cu vremea. Obiceiurile de consum s-au schimbat pe perioada verii, din cauza  temperaturilor mai scăzute decât în alți ani, iar românii nu au mai cumpărat aparate de aer condiționat sau ventilatoare, ci diverse telefoane și gadget-uri”, a declarat Dan Dumitrescu, general manager Oktal.ro.

Magazinul online a realizat, la nouă luni, o cifră de afaceri de circa 3 milioane de euro, în creștere cu 30% față de perioada similară a anului trecut, iar produsele care au înregistrat cele mai mari vânzări sunt smartphone-urile (70%), tabletele (60%) și televizoarele (30%).

Toate aceste creșteri reprezintă un indicator al evoluției pieței de comerț online românești, care se dezvoltă de la an la an, dar și unul al nivelului sporit de încredere pe care îl au românii în cumpărăturile online. Astfel că noile tendințe nu au afectat vânzările companiei, ci dimpotrivă, ele au urcat pe perioada verii cu 10%, comparativ cu 2013.

În acest context, magazinul Oktal.ro mizează pe vânzări de circa trei milioane de euro cu ocazia Black Friday și a campaniei de reduceri realizată de sărbătorile de iarnă din acest an. În 2013, de Black Friday, magazinul online a avut vânzări de 1,5 milioane de euro.

“Acest sezon de reduceri este unul foarte important pentru noi, pregătirile pentru campaniile de Black Friday și sărbători începând chiar din primăvară. Atunci am inițiat discuțiile cu furnizorii, pentru a ne asigura că reușim să obținem cele mai bune oferte pentru clienții noștri, dar și pentru a fi siguri că vom avea la timp toate produsele și nu vom înregistra întârzieri în livrarea lor, a încheiat Dan Dumitrescu.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *