80% dintre consumatorii britanici vor putea beneficia de tehnologia de plăți mobile

Weve, un joint-venture al celor mai mari trei operatori de telefonie mobilă din Marea Britanie, a semnat un acord cu MasterCard, lider global inovaţie, pentru a accelera ritmul de dezvoltare a plăților contactless pe dispozitive mobile.

MasterCard photo library 2013Parteneriatul le va oferi consumatorilor o modalitate rapidă, sigură și comodă de a plăti cu telefoanele mobile la punctele de vânzare şi de a primi ofertele preferate, folosind tehnologia contactless.

Conform acordului, MasterCard va continua să ofere tehnologia necesară și servicii integrate băncilor și instituțiilor financiare care doresc să valorifice avantajul competitiv al platformei de plăţi Weve. Astfel, clienţii acestora vor putea să facă plăți contactless mobile simple şi sigure.

Creșterea cu 220% a tranzacțiilor conctacless în Europa arată necesitatea inovaţiilor în plăți mobile – de la inițiativele bazate pe localizare până la activări la punctele de vânzare. Parteneriatul dintre Weve și MasterCard va crea o platformă omniprezentă în Marea Birtanie, pentru plățile contactless prin telefoane mobile.

Parteneriatul va juca un rol important în asigurarea succesului inițiativei Weve pentru plăți cu ajutorul telefonului mobil, datorită asocierii de lungă durată dintre MasterCard și instituțiile financiare, în peste 210 țări. Până în acest moment, băncile care doreau să ofere servicii de plăţi mobile, ar fi trebuit să investească în proiecte complexe de integrare și dezvoltare, adresate, de cele mai multe ori, unui singur segment de piață. MasterCard simplifică lucrurile, asigurându-se de faptul că instituțiile financiare și operatorii de telefonie mobilă vor putea implementa, în cel mai scurt timp posibil, plățile contactless, la nivelul întregii pieţe. În acelaşi timp, aceştia beneficiază de protecție împotriva fraudei, la fel ca la modalitățile convenționale de plată MasterCard.

„Viziunea MasterCard despre o lume care funcționează dincolo de numerar s-a potrivit perfect cu viziunea noastră despre o lume bazată pe mobilitate”, spune David Sear, CEO Weve. „Relația sa cu băncile, pe lângă experiența proprie în ceea ce privește piața plăților cu ajutorul telefoanelor mobile, au făcut din MasterCard partenerul ideal pentru Weve”, spune David Dear, CEO Weve.

„Parteneriatul le oferă băncilor oportunitatea de a se concentra pe ariile lor de expertiză – găsirea de modalități inteligente prin care clienţii să plătească pentru bunuri și servicii. Plățile contactless au fost întâmpinate cu entuziasm de către consumatorii și retailerii din Marea Britanie, aceasta fiind cea mai avansată piață a cardurilor contactless, cu aproximativ 300.000 magazine care acceptă astfel de plăţi. Cu MasterCard ne dorim ca mobilele să fie cele cu care plătim contactless.”

Marion King, președinte MasterCard pentru Marea Britanie și Irlanda a declarat: „Weve este o companie inovatoare pe servicii mobile şi de-abia aşteptăm să implementăm tehnologia contactless de plăţi mobile în Marea Britanie, pentru ca băncile să le ofere clienţilor posibilitatea de a face plăţi mobile, simplu şi sigur. Parteneriatul cu Weve va juca un rol important în asigurarea cât mai multor opţiuni de a plăti, pentru a face paşi importanţi către o lume dincolo de graniţele numerarului.”

Parteneriatul dintre MasterCard şi platforma deţinută de Weve facilitează accesul instituţiilor financiare la plăţi mobile, necesitând eforturi minime din partea acestora.Îndepărtând barierele care au stat până acum în calea dezvoltării plăţilor mobile, MasterCard şi Weve permit băncilor să se concentreze pe activarea clienţilor în punctele de vânzare”, spune Sear.

Weve şi MasterCard sunt conştiente de faptul că băncile din Marea Brianie vor să se implice în procesul de plăţi, prin activarea clienţilor în punctele de vânzare. Serviciile şi platforma Weve le oferă modalitatea să realizeze acest lucru, consolidându-le relaţiile cu clienţi, pe care îi ajută să maximizeze valoarea produselor de plată utilizate. Parteneriatul dintre Weve şi MasterCard le permite băncilor să lucreze la fel ca şi până acum – cu parteneri de încredere, care să gestioneze elemente cheie ale procesului de plată.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *