Apple a lansat noile dispozitive iPhone 6s și iPhone 6splus

Conform tradiţiei, Apple a lansat ieri, 9 septembrie 2015, noile dispozitive smartphone iPhone 6s şi iPhone 6splus. Pe lânga acestea Apple a mai prezentat noua tabletă iPad Pro, câteva actualizări pentru Apple Watch şi Apple TV şi cele mai recente versiuni ale sale sistemelor sale de operare.

Tim Cook, CEO Aple, a spus la lansarea de ieri că: ” iPhone 6 este cel mai popular iPhone din istorie, cu o creştere anuală a vânzărilor de 35% si o creştere de 75% doar in China.” De asemenea, în ceea ce priveşte noile dispozitive lansate ieri,  Tim Cook a afirmat că „Singurul lucru care s-a schimbat e totul”.

1Designul noii generaţii de iPhone 6 este neschimbat. Ce modificari au apărut?

– camera foto spate iSight care are acum 12 megapixeli, faţă de cei 8 megapixeli ai modelului precedent

– camera foto poate realiza video-uri la calitate 4K

– introducerea noii funcţii 3D Touch (fosta denumire era de Force Touch) prin intermediul căreia se pot accesa meniuri sau submeniuri, în funcţie de cât de tare se apasă pe ecran

– introducerea funcţiei Live Photos ce foloseste funcţia 3D Touch – o poză normală se poate transforma într-un gif cand se apasă mai mult timp pe ea

– disponibilitatea unui program de loialitate denumit iPhone Upgrade Program prin care utilizatorilor abonaţi vor primi în fiecare an dispozitivul nou lansat

– Touch ID-ul este de 2 ori mai rapid

– din punct de vedere software, iPhone 6s va avea noul cip de a 3-a generatie pe 64bit, A9. Este cu 70% mai rapid faţă de precedentul A8 la sarcinile CPU şi cu 90% mai rapid în ceea ce priveşte grafica.

Noul iPhone 6s va costa 649 de dolari, iar iPhone 6s Plus, 749 de dolari. Ambele dispozitive vor fi disponibile începând cu 25 septembrie în peste 130 de ţări.

Noua tabletă iPad Pro

O altă noutate prezentată luni a fost noul model al popularei sale tablete iPad, iPad Pro, un dispozitiv de 12,9 inci, faţă de 9,4 inci ai iPad Air 2, şi care va fi lansată la vânzare în noiembrie, începând cu 799 dolari.

„Este iPad-ul cel mai capabil şi mai puternic pe care l-am creat vreodată”, a spus Cook, adăugând că ‘ iPad este viziunea noastră privind viitorul calculatoarelor’.

‘În numai cinci ani, iPad a revoluţionat modul de lucru, de învăţare şi navigare’, a mai afirmat directorul Apple.

Noua tabletă va avea o autonomie de 10 ore a bateriei şi va fi disponibilă din noiembrie la preţuri începând de la 799 dolari pentru modelul de 32 GB, numai cu wifi, până la 1.070 dolari pentru un dispozitiv cu conexiune wifi şi 4G de 128 GB

Apple a anunţat că versiunea actualizată a Apple TV va fi disponibilă începând din noiembrie, la un preţ de 149 dolari pentru modelul de 32 GB şi 199 dolari pentru cel de 64 GB.

Reprezentanţii companiei au menţionat că televizorul include o telecomandă revoluţionară şi răspunde la comanda vocală, prin intermediul Siri, asistentul digital pe care îl au iPhon-urile.

Apple a anunţat, totodată, că va crea un App Store pentru Apple TV şi că „viitorul televizoarelor constă în aplicaţii”.

De asemenea, Apple a anunţat ieri că noul sistem de operare iOS 9 va fi disponibil pentru descarcare începând cu 16 septembrie 2015.

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *