Apple pregătește lansarea unui iPad cu diagonala de 12,9 inch în 2015

Grupul american Apple Inc se pregăteşte să lanseze anul viitor o versiune a tabletei sale iPad cu o diagonală de 12,9 inch (stânga în foto), a cărei producţie ar urma să înceapă în primul trimestru al anului următor.

12-9-ipadÎn prezent, Apple produce iPad-uri cu o diagonală a ecranului de 9,7 inch (dreapta în foto) şi 7,9 inch (iPad Mini – jos în foto), însă vânzările de tablete au scăzut timp de două trimestre consecutive.

Potrivit surselor, Apple lucrează cu furnizorii de aproximativ un an în vederea dezvoltării unei noi game de tablete cu o diagonală a ecranului mai mare.

De asemenea, sursele susţin că Apple a decis să crească diagonala ecranelor telefoanelor sale iPhone, pentru a putea concura mai bine cu smartphone-urile produse de rivalul sud-coreean Samsung Electronics.

Grupul american ar urma să organizeze un eveniment în data de 8 septembrie, ocazie cu care va prezenta noile modele de iPhone care vor avea o diagonală a ecranului de 4,7 inch şi 5,5 inch.

Posibili clienţi ai iPad-urilor cu ecran mai mare sunt companiile, care ar putea să utilizeze dispozitivul în locul laptopurilor tradiţionale.

În luna iulie, Apple a încheiat un parteneriat cu International Business Machines Corp., iar directorul Apple Tim Cook a declarat că motivul este încheierea de parteneriate cu corporaţiile, pentru a stimula vânzările pentru viitoarele modele de iPad.

Analistul IDC, Jitesh Ubrani, a apreciat că, deşi vânzările de tablete au scăzut, firmele, şcolile şi guvernele vor deveni cumpărători importanţi pentru acest gen de dispozitive. Aceste grupuri de clienţi au fost responsabile pentru 16% din vânzările de tablete în trimestrul al doilea, în creştere faţă de 13% în urmă cu un an.

Sursa: Agerpres. Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *