Creștere a profitului cu 33% pentru Grupul Apple, în trimestrul I

Grupul american Apple a anunţat ieri, 27 aprilie 2015, un profit trimestrial peste aşteptări, graţie cererii solide pentru ultimele sale telefoane iPhone, dar şi vânzărilor crescute pe piaţa din China.

NewIphone6În perioada ianuarie – martie 2015, Apple a realizat un profit net de 13,6 miliarde de dolari, în creştere cu 33% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce afacerile grupului au crescut cu 27%, până la 58,01 miliarde de dolari.

„Suntem încântaţi de cererea puternică pentru iPhone, Mac şi App Store, care ne-a permis să înregistrăm cel mai bun prim trimestru din istoria companiei”, a declarat directorul general al Apple, Tim Cook.

Telefoanele iPhone şi-au reafirmat poziţia de motor de creştere pentru Apple, cu 61,17 milioane unităţi vândute la nivel global în primul trimestru, în creştere cu 40% în ritm anual. Veniturile generate de Apple din vânzarea de smartphone-uri au crescut cu 55% în ritm anual, până la 40,3 miliarde de dolari. Însă, pentru prima dată în istorie, vânzările de iPhone pe piaţa din China le-au depăşit pe cele din SUA, graţie unor factori sezonieri, precum Anul Nou chinezesc.

În total, cifra de afaceri realizată de Apple în China a crescut cu 71%, până la 16,8 miliarde de dolari.

În schimb, tabletele iPad nu au înregistrat performanţe spectaculoase, doar 12,62 milioane de unităţi fiind vândute în primul trimestru, în scădere cu 23% în ritm anual, iar cifra de afaceri rezultată de pe urma acestor produse a scăzut cu 29%.

În paralel, Apple a anunţat o majorare a programului său destinat răscumpărării de acţiuni cu 50 de miliarde până la 140 de miliarde. Tot în ideea de a-i recompensa pe acţionari, Apple a decis să majoreze dividendele trimestriale cu 11%, până la 52 de cenţi pe acţiune.

De asemenea, Apple şi-a îmbunătăţit estimările pentru cel de-al doilea trimestru, ca urmare a popularităţii noilor modele de telefoane iPhone 6, dar şi a cererii pentru noul ceas inteligent Apple Watch, lansat pe piaţă săptămâna trecută.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *