Review HTC One (M8)

HTC One M8-Gunmetal-SilverLansat oficial la începutul lunii aprilie 2014, noul smartphone cu Android HTC One (M8), vrful de gamă al producătorului taiwanez, a aruncat din nou mănuşa producătorilor Samsung şi Apple, liderii de piaţa în acest segment.

Noul HTC One (M8) a ajuns în teste şi la revista ElectroRetail.ro, pentru o săptămână, şi chiar dacă nu suntem foarte obişnuiţi cu astfel de teste, vă asigurăm că ne străduim să dăm un feed-back cât mai bun, personalizat cu stilul şi priceperea noastră.

Review-ul de faţă nu este unul comparativ, nici cu modelele anterioare şi nici cu alte modele de la alţi producători, ci unul realizat doar prin prisma propriei experienţe în folosirea acestui telefon, transpusă în termeni mai simpli şi mai puţin tehnici, pe înţelesul tuturor.

Mai întâi să vedem câteva caracteristici generale, pe care le-am grupat în „ce ne-a plăcut” şi „ce nu ne-a plăcut”:

Ce ne-a plăcut

Ce nu ne-a plăcut

Design excepţional, metalul şi culoarea argintie conferindu-i eleganţă şi stil. Finisaje deosebite.Alunecă foarte uşor din mână
Este foarte uşor şi subţireSe încinge la folosire intensivă
Imagine clarăSe încinge la încărcare
Sunet puternicDe la încărcare maximă, bacteria a ţinut fix 3 ore, după folosire neîntreruptă
Viteză de execuţie, de downloadSunet gâjâit, distorsionat la volum maxim
Foarte intuitiv şi uşor de folosit, aproape că te învaţă el ce să faciÎn lumină puternică (afară când e soare), ecranul nu se vede foarte bine
Procesor puternicSistem încâlcit de a salva documente
Uşurinţa de a răspunde la telefon printr-un simplu gest
Cameră foto (2 camere) de foarte bună calitate
Sunet clar în convorbirile telefonice

Cu totul, noul HTC One (M8) este o adevărată experienţă, de la designul de excepţie, ecranul generos şi mânuirea lui foarte intuitivă, până la funcţionalitatea eficientă şi fără reproşuri şi rapiditatea cu care acesta răspunde la toate comenzile.

Noi am avut în teste un HTC One (M8) de culoare glacial silver, o culoare mult mai plăcută – pentru noi – decât celelalte două variante: gunmetal gray și amber gold. Oricum, toate modelele au carcasă cu design unibody realizată în proporție de 90% din aluminiu șlefuit şi asta îi dă o notă aparte, atât la atingere, cât şi din punct de vedere vizual.

Prin dimensiunile lui (146.36 x 70.6 x 9.35 mm) şi a display-ului de 5.0 inch, cu tehnologie S-LCD3, noul HTC One M(8) te face să nu simţi lipsa tabletei, poate chiar să uiţi de ea. Claritatea imaginii este una de excepţie, datorită afişajului full HD (1.080p), doar în condiţii de lumină puternică, aceasta având de suferit, noi făcând eforturi considerabile să urmărim ecranul telefonului din cauza lipsei luminozităţii.

Spuneam că se mişcă foarte repede şi răspunde foarte repede la toare comenzile. Ei bine, da, aşa este, iar asta se datorează puternicului procesor Qualcomm Snapdragon 801, de 2.3GHz quad-core CPU şi a ultimului sistem de operare KitKat Android 4.4 cu noua interfață HTC Sense 6.0, disponibilă integrat, sau prin descărcarea unui upgrade din Google Play store.

Bateria Li-polymer cu capacitatea de 2600 mAh, nu are cum să ţină foarte mult la câtă tehnologie are înglobată în el. După prima încărcare full, am vrut să vedem cât timp ţine bateria, în regim de folosire neîntreruptă, fiind conectaţi la reţeaua wireless, nu şi la 3G, cunoscut fiind ca şi consumator mare de energie. A ţinut fix 3 ore, timp în care s-a încălzit destul de tare. Într-un regim moderat de folosirere, bateria duce până la 8 ore, în acelaşi condiţii de Wi-Fi.

O surpriză plăcută a fost sunetul foarte puternic şi de foarte bună calitate, fiind datorat noului sistem HTC BoomSound şi a celor două boxe frontale stereo cu amplificatoare incorporate, iar prin conexiunea la căşti, sunetul este unul foarte puternic. Nu recomandăm folosirea sonorului la maxim, pe modul boxe, pentru că sunetul devine un pic distorsionat.

Camera foto

Camera foto este marea revelaţie a noului HTC One (M8). De fapt, sunt două camere, una primară (HTC UltraPixel, senzor BSI, dimensiune de pixel 2.0 um, dimensiune senzor 1/3″, obiectiv f/2.0, 28mm) ce permite foto la rezoluţii de 4MP, 1.080p Full HD şi HDR video şi una secundară, ce captează detalii de adâncime. Pentru autoportrete – selfe-uri – există o camera frontală wide-angle de 5 MP cu acţionare cu delay de 3 secunde.

HTC One (M8) permite activarea camerei foto prin simpla rotire a telefonului în poziție landscape, realizată ținând apăsată clapeta pentru volum, ceea ce conferă rapiditate, mai ales atunci când trebuie să faci rapid un instantaneu.

Iată câteva poze făcute cu noul HTC One M(8):

Smartphone-ul producătorului din Taiwan poate fi achiziționat în România la un preț de aproape 3.000 de lei (700 de euro), fără abonament la vreunul dintre operatorii telecom de pe piața locală.

Bonus: Primul review al noului HTC One (M8) realizat de către un copil de 9 ani.

Taiwanezii de la HTC au început să producă telefoane mobile sub propria marcă în anul 2006, iar patru ani mai târziu compania a devenit cel mai mare producător de telefoane inteligente care utilizează sistemul de operare Android, din SUA, cu o cotă de piață de 11,8%.

La începutul anului 2012, HTC a pierdut poziția de top în Statele Unite, în favoarea rivalului sud-coreean Samsung.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *