Rezultate financiare bune pentru HTC, în special datorită vânzărilor noului HTC One (M8)

HTC, lider global în inovație mobilă și design, anunță rezultatele financiare pentru al doilea trimestru fiscal din anul 2014, încheiat în luna iunie.

Cele mai importante rezultate:

• Cifra de afaceri trimestrială a fost de 65,1 de miliarde de dolari taiwanezi (1,62 de miliarde de euro);
• Profitul net trimestrial a fost înregistrat între 2,3 miliarde de dolari taiwanezi (57,22 de miliarde de euro) sau 2,74 dolari (0,06 euro) per acțiune;
• Profitul brut a fost de 22,2%, în timp ce profitul operațional a fost de 3,7% din venituri.

HTC One M8-Gunmetal-SilverEvoluția profitabilității HTC este îmbucurătoare și se datorează vânzărilor spectaculoase ale noilor HTC One (M8), HTC One mini 2 și Desire 816 din întreaga lume. În Statele Unite ale Americii, HTC One (M8) continuă să impresioneze și să cucerească piața, fiind disponibil în portofoliul celor patru operatori importanți, în timp ce în Europa, HTC One mini 2 a extins experiența vârfului de gamă HTC One (M8) într-un mod compact. Franciza HTC Desire a înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative, lucru datorat succesului modelului Desire 816.

Peter Chou, CEO HTC: “Rezultatele financiare trimestriale demonstrează succesul strategiei noastre de a îmbunătăți toate aspectele business-ului nostru și, în același timp, de a crea entuziasm în jurul noilor noastre produse. Acest trimestru profitabil este un pas pozitiv important care rezultă din implicarea noastră constantă în a crea și oferi cel mai bun smartphone, HTC One (M8), și din extinderea ofertei noastre de produse cu noul HTC One mini 2 și gama Desire.”

HTC One (M8) și Desire 816 continuă să domine piața de smartphone-uri din Taiwan și, pentru prima oară, HTC s-a clasat pe locul 1 atât din punctul de vedere al numărului de unități vândute, cât și al valorii vânzărilor. Design-ul superior și capabilitățile tehnice ale dispozitivelor HTC continuă să impresioneze – HTC One (M8) și husa Dot View au primit Medalia de Aur pentru design și inovație la târgul Computex d&i awards organizat în iunie de Taiwan External Trade Development Council (TAITRA) și iF (Forumul Internațional de Design).

Previziuni pentru Q3 2014

HTC prezintă următoarele direcții pentru acest trimestru:

• Veniturile sunt estimate între 42 de miliarde de dolari taiwanezi (1,04 de miliarde euro) și 47 de miliarde de dolari taiwanezi (1,17 de miliarde de euro);
• Marja de profit brut este estimată între 22,5% și 23,0% din venituri;
• Profitul per acțiune este estimat între 0,05 și 0,69 dolari taiwanezi.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „Rezultate financiare bune pentru HTC, în special datorită vânzărilor noului HTC One (M8)”

  1. Pingback: Electro-Sinteza săptămânii 28 iulie - 1 august

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *