Samsung estimează ca va avea al treilea trimestru consecutiv de declin al profitului operațional

Samsung Electronics se aşteaptă la o scădere de 25% a profitului operaţional în perioada aprilie-iunie 2014, al treilea trimestru consecutiv de declin, din cauza încetinirii pieţei smartphone-urilor şi a aprecierii monedei din Coreea de Sud, conform Bloomberg şi BBC.

Samsung GALAXY S5Samsung şi-a menţinut poziţia de lider pe piaţa globală a telefoanelor mobile inteligente în primul trimestru din 2014 dar cota sa de piaţă a scăzut pentru prima dată în ultimi patru ani, de la 32,4% la 31,2%.

Grupul sud-coreean a estimat marţi că în trimestrul doi din acest an va înregistra un profit operaţional de 7.200 mii de miliarde de woni (7,1 miliarde de dolari), faţă de 9.500 miliarde de woni în perioada similară din 2013. Analiştii se aşteptau la un câştig operaţional de 8.100 mii de miliarde de woni

Samsung, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat că „s-a confruntat cu o încetinire a creşterii pieţei telefoanelor mobile inteligente pe plan global, pe fondul majorării concurenţei în China şi pe unele pieţe europene” în perioada aprilie-iunie 2014.

„Perioada de aur a smartphone-urilor de ultimă generaţie s-a încheiat. Aceste dispozitive au ajutat firmele importante, cum ar fi Samsung, să-şi majoreze marja profitului. Acum concurenţa se înăspreşte pe zi ce trece”, a apreciat analistul Ajay Sunder, de la Frost & Sullivan.

Şi alţi producători de telefoane mobile inteligenţe, cum ar fi grupurile chineze Xiaomi, Huawei şi ZTE, şi-au majorat în ultimul timp cota de piaţă.

Totuşi, Samsung estimează o redresare a vânzărilor în trimestrul trei din acest an.

„Câştigurile Samsung se vor redresa în trimestrul trei datorită cererii explozive pentru smartphone-urile 4G în China. Dacă compania îşi poate menţine o cotă de piaţă de cel puţin 20% pe acest segment, va înregistra vânzări mai ridicate de telefoane mobile inteligente în trimestrul trei”, a apreciat analistul Claire Kim, de la Daishin Securities.

Marţi, acţiunile Samsung au urcat cu 1%, la 1.305.000 woni, la bursa de la Seoul. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de 4,9%. Anul trecut acţiunile au scăzut cu 9,9%, primul declin anual din 2008.

În perioada aprilie-iunie 2014 vânzările Samsung au scăzut cu 9,5%, la 52.000 miliarde de woni, faţă de trimestrul doi din 2013, în timp ce analiştii se aşteptau la 53.200 miliarde de woni.

Conform datelor Bloomberg, moneda din Coreea de Sud s-a apreciat faţă de dolar cu 5,2% în trimestrul doi din 2014, în timp ce în perioada similară din 2013 s-a depreciat faţă de dolar cu 2,6%.

Noul smartphone al grupului sud-coreean Samsung Electronics, Galaxy S5, se vinde mai bine decât predecesorul Galaxy S4, a anunţat recent vice-preşedintele Samsung, Yoon Han-kil.

Grupul sud-coreean a lansat pe 11 aprilie Galaxy S5 într-un număr de 125 de ţări, dublu de faţă de numărul ţărilor în care a fost lansat S4, oferind în acelaşi timp reduceri semnificative de preţ şi pachete cadou în valoare de 600 de dolari. O lansare cu succes a modelului Galaxy S5 este crucială pentru rezultatele financiare ce vor fi raportate de Samsung.

Sursa: Agerpres. FOTO

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *