YotaPhone 2, singurul smartphone din lume cu două ecrane, se lansează în România

YotaPhone 2, singurul smartphone din lume cu două ecrane, va fi disponibil și pe piața din România. Subțire, puternic și elegant, YotaPhone 2 combină familiaritatea sistemului de operare Android cu noutatea celor două ecrane sensibile la atingere, ce au două personalități diferite. Astfel, partea din spate a unui smartphone tradițional este transformată într-un ecran dinamic, intuitiv și interactiv, care rămâne permanent deschis.

YotaPhone 2 (1)

Noul YotaPhone 2 este un telefon ce schimbă regulile jocului, de aceea este destinat celor care-și doresc ceva diferit, nu un smartphone obișnuit. Elementul diferențiator este dat nu doar de integrarea unui ecran ce servește la conservarea bateriei, dar și de capacitatea celor două ecrane de a funcționa în armonie. Conceptul unic cu două ecrane se traduce în final într-un telefon extrem de practic, îndeosebi pentru cei care-și doresc să fie mereu conectați, dar și selectivi cu informațiile la care doresc să fie expuși”, declară Lucian Georgescu, Regional Sales Manager Ingram Micro, distribuitorul oficial YotaPhone 2 în România.

YotaPhone 2 beneficiază de un display principal de tip AMOLED, cu diagonala de 5 inci și rezoluție full HD, potrivit pentru utilizare zilnică: accesarea rețelelor sociale, browsing, filme sau jocuri.

Pe partea opusă se află cel de-al doilea ecran (Yota Always-On), un E-ink monocrom de 4,7 inci, ce poate fi personalizat după preferințe, afișând doar informațiile relevante pentru utilizatori. Acesta are o rezoluție de 960 x 540 pixeli și este ideal pentru citirea cărților electronice, a notificărilor, cât şi pentru afişarea permanentă a unor informaţii precum ora, vremea, imagini sau a altor informații reflectate de pe display-ul principal.

Cele mai importante beneficii ale ecranului Yota Always-On:

  • prelungește considerabil durata de viață a bateriei, putând fi folosit pentru a citi cărți până la 5 zile după o singură încărcare, având astfel un consum de 7 ori mai eficient decât ecranul principal AMOLED HD
  • oferă un unghi de vizibilitate de 180 grade și posibilitatea de lectură chiar și în lumina directă a soarelui
  • datorită posibilității de personalizare, display-ul oferă utilizatorilor acces rapid doar la informațiile de interes

YotaPhone 2 are o greutate de 150 g, dimensiunile de 144 x 69,5 x 8,9 mm și este disponibil în două variante de culori, pe alb și negru. Ambele display-uri sunt protejate prin geam Corning Gorilla Glass 3.

Aspectele cheie legate de software:

  • YotaEnergy – acest modul transferă automat toate funcțiile cheie, incluzând apeluri și texte, pe cel de-al doilea ecran atunci când bateria ajunge la 15%, oferind astfel posibilitatea de folosire a telefonului pentru încă în 8,5 ore.
  • YotaMirror – pe ecranul Always-On poate fi folosită orice aplicație pentru Android. Printre acestea se numără cele mai populare aplicații pentru cărți electronice (precum Amazon Kindle) până la aplicații de messaging (precum WhatsApp).
  • YotaSnap – utilizatorii pot transfera de pe ecranul din față pe ecranul al doilea orice tip de informație, precum o hartă, un cod QR de la un bilet de călătorie și pot avea acces la această informație chiar dacă bateria se consumă în totalitate.
  • YotaCover – permite personalizarea ecranului cu fotografii sau notificări și mascarea informațiilor afișate pe ecranul Always-On la o simplă atingere.

YotaPhone 2 folosește sistemul de operare Android KitKat 4.4.3 și un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, 2GB de memorie RAM, un spațiu intern de stocare de 32GB. Lista dotărilor este completată de o cameră foto principală de 8 megapixeli și una secundară de 2 megapixeli. Conectivitatea include 4G/LTE, WiFi și NFC.

YotaPhone 2 va fi comercializat pe piața din România pentru prima dată prin intermediul emag.ro.

Yota Devices este o companie internațională privată care dezvoltă și produce electronice cu tehnologii de ultimă generație, precum smartphone-uri, modem-uri sau routere. Cel mai nou produs este YotaPhone 2, primul smartphone cu două ecrane din lume.

YotaPhone 2 este distribuit pe piața din România prin intermediul Ingram Micro, cel mai mare distribuitor angro de produse de tehnologie din lume.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *