În 2022, platforma SeedBlink își accelerează extinderea în Europa, în baza reglementărilor UE privind finanțarea participativă

SeedBlink, platforma online de investiții pentru startup-uri la nivel european, a atras fonduri de aproximativ 37,8 de milioane de euro pentru cele 56 de startup-uri care au desfășurat campanii de la lansarea platormei la începutul lui 2020.  

seedblink

Suma reprezintă finanțări atrase de la investitorii SeedBlink (15 milioane de euro), iar restul de aproape 23 de milioane de euro sunt sume atrase prin lead investori.

SeedBlink este o platformă specializată exclusiv pe startup-uri tech europene, de la stadiul de pre-seed până la Seria B, iar până acum a atras 9.000 de investitori din 50 de țări (cu un procent de 15% dintre investitori din străinătate). Platforma a fost lansată ca una de equity crowdfunding la începutul anului 2020, iar în prezent aduce împreună investițiile private și strângerea de capital prin valorificarea tehnologiei, aplicarea expertizei și construirea de comunități puternice.

Runde de finanțare

În timp ce peste 1.500 de startup-uri au fost analizate, 60 dintre ele, originare din șapte țări, și-au lansat runde de finanțare pe SeedBlink. Printre cele mai notabile runde de finanțare amintim FlowX cu 1,6 milioane euro (rundă de 7,3 milioane), Dronamics cu 950.000 de euro (rundă de 3 milioane) și campania proprie SeedBlink cu 1,1 milioane (rundă de 3 milioane).

Platforma a facilitat deja cinci runde ulterioare în care investitorii și-au putut exercita drepturile de preempțiune asupra startup-urilor cu rezultate de succes. Primul eveniment de lichiditate cu un MOIC (Multiple on Invested Capital) brut de 4x va fi anunțat public în curând.

Cu sprijinul unei runde de Seria A de 3 milioane de euro încheiată în iulie 2021, SeedBlink a investit resurse în expansiunea europeană, atât în ceea ce privește investitorii, cât și startup-urile, diversificându-și oferta, simplificând procesul investițional, facilitând smart money și demarând parteneriate active cu actorii ecosistemului și investitorii instituționali.

Pentru noi acești doi ani au fost plini de satisfacții. În ciuda pandemiei, startup-urile tehnologice europene au dat dovadă de multă rezistență, au inovat pentru a supraviețui și a prospera. Vreau să le mulțumesc echipei, acționarilor, antreprenorilor și investitorilor platformei, care ne motivează zilnic să îi deservim și să dezvoltăm această comunitate”, a declarat Andrei Dudoiu, Managing Partner și co-fondator al SeedBlink, companie care numără în prezent 38 de angajați.   

Prioritățile Seedblink

Printre prioritățile SeedBlink în 2022 se numără accelerarea expansiunii în Europa cu birouri locale in CEE, autorizarea platformei conform reglementărilor EU privind finanțarea participativă si dezvoltarea unei piețe secundare pentru investitori.

Dezvoltarea noastră europeană va fi ghidată de reglementările UE privind finanțarea participativă. Ne propunem să fim printre primele platforme din UE care vor fi autorizate prin acest regulament. Avem deja sprijinul ASF și ne dorim să avem cât mai curând o lege locală pentru a ne remarca pozitiv la nivelul UE.”, a adăugat Andrei Dudoiu.

SeedBlink a publicat un raport de activitate de 2 ani care include câteva dintre lecțiile învățate din parcursul investitorilor și fondatorilor, precum și perspective asupra verticalelor tehnologice europene. Puteți descărca raportul de aici.

SeedBlink

Lansată în ianuarie 2020, SeedBlink este platforma de investiții cu cea mai rapidă creștere, specializată în găsirea, verificarea, finanțarea și scalarea startup-urilor europene de tehnologie. Viziunea SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiții care să aibă acces la crowdfunding, flexibilitatea investitorilor business angels și structura VC -urilor.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 488 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » În 2022, platforma SeedBlink își accelerează extinderea în Europa, în baza reglementărilor UE privind finanțarea participativă
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.