Academia Industrială lansează platforma Factory 4.0

Academia Industrială lansează pe 8 iulie, la Sibiu, platforma de business FACTORY 4.0,  un proiect în premieră națională menit să  faciliteze comunicarea și implementarea noilor tehnologii și a expertizei în materie în cât mai multe sectoare industriale.

Factory 4.0Proiectul este susținut de companiile de tehnologie IFM ELECTRONIC, Bosch Rexroth, Phoenix Contact, KUKA și EPLAN și va dezvolta, în premieră în România, un workshop intensiv despre digitalizare, robotizare,  securitate cibernetică, automatizare în industrie, pregătirea angajaților pentru Industry 4.0 și modul în care companiile pot trece de la concept la proiecte concrete.

,,Noul val tehnologic, definit de Industry 4.0 – a patra revoluție industrială, are nevoie de logistică și specialiști, iar  proiectul Factory 4.0 propune soluții tehnologice de ultimă generație și  module de training în acest sector’’, afirmă Marius Hărătău, General  Manager, Academia Industrială.

În cadrul primului eveniment, ce va avea loc la Hotel Ramada Sibiu, experții vor prezenta, în cadrul celor șase module teoretice și șase  ateliere de lucru, la care participarea este gratuită, informații  esențiale despre proiectele de digitalizare, de la automatizare și Big Data & Analytics, la Integrarea sistemelor, Simularea realității, Internet of things, Securitatea  Cibernetică, Servicii Cloud, Print 3d și Realitatea Augumentată.

Vor fi abordate teme precum ,, Industry 4.0: oameni, procese și tehnologii’’; Optimizarea costurilor și eficientizarea proceselor de  inginerie complexe’’; ,,Industry 4.0 – O revoluție în robotică’’; ,,Securitate cybernetică și automatizare în fabrica viitorului’’.

,,În condițiile în care economia trece printr-o criză a forței de muncă calificate cu competențe digitale, perfecționarea resursei umane a devenit o componentă strategică  în business. Cursurile de perfecționare, trainingurile și workshop-urile  sunt de natură să asigure companiilor vizate un avantaj semnificativ în  asigurarea tranziției la Industry 4.0, la economia  viitorului’’, afirmă Marius Hărătău.

FACTORY 4.0

FACTORY 4.0 este o inițiativă a unor importanți furnizori de servicii și tehnologii industriale, care sprijină procesul decizional din companiile industriale românești în dezvoltarea strategiilor de digitalizare,  proiectarea și implementarea soluțiilor Industry 4.0.

FACTORY 4.0 este o platformă concepută de Academia Industrială pentru a oferi informații, studii de caz, schimburi de experiență și o suită cuprinzătoare de servicii pentru transformarea digitală.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 469 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Academia Industrială lansează platforma Factory 4.0
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.