Afacerile QOOBISS s-au triplat în 2023 și au ajuns la 1 milion de euro

QOOBISS, companie fintech, orientată către automatizarea proceselor și specializată în dezvoltarea de soluții de verificare la distanță a identității, folosind mijloace video, și-a triplat afacerile în 2023, până la 1 milion de euro. Creșterea veniturilor a avut loc în contextul investițiilor mai mari în industriile financiar-bancară, a jocurilor de noroc și de eCommerce pentru implementarea soluțiilor de verificare la distanță a identității clienților prin mijloace video (eKYC).

qoobissAnul acesta, piața de soluții de verificare a identității la distanță va accelera datorită amplificării fenomenului de digitalizare în business și adoptării serviciilor online de către utilizatorii finali. Nevoia de reducere a costurilor operaționale ale companiilor, prin automatizarea proceselor de identificare și necesitatea de a controla mai bine cheltuielile, vor contribui la creșterea pieței.

În acest context, QOOBISS estimează dublarea veniturilor în 2024

Pentru anul în curs, compania a bugetat investiții de 500.000 de euro, în dezvoltarea soluțiilor existente, în lansarea de noi servicii și în extinderea internațională.

2023 a fost un an bun pentru QOOBISS, în care ne-am dezvoltat în acord cu noile tendințe tehnologice și am pregătit soluțiile pentru a accelera business-ul în acest an. În prezent, lucrăm la adaptarea serviciului nostru de identificare pentru alte 2 piețe din Europa: Polonia și Spania. Pregătirea unei lansări oficiale a soluției QOOBISS în alte zone geografice este precedată de o perioadă intensă de testare, pentru a ne asigura că este perfect adaptată actelor de identitate din țările vizate și că respectăm toate prevederile legislative în vigoare.

Acum, ne aflăm în plin proces de expansiune către mai multe țări din Europa”, spune Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la QOOBISS, menționând că, timpul de ajustare pentru intrarea pe o nouă piață variază între 4 și 6 luni, perioadă necesară pentru a adapta soluția, astfel încât să respecte legislația locală, cât și uzanțe existente (ex.: acces la baza de date a actelor de identitate).

Dublarea numărului de clienți

La finalul anul trecut, QOOBISS oferea servicii pentru 30 de clienți în România. Pentru 2024, vizează dublarea numărului de clienți, precum și extinderea portofoliilor de servicii ale clienților existenți, în direcția utilizării mai multor soluții dezvoltate de QOOBISS.

Totodată, compania are în plan și extinderea către alte industrii și lansarea de servicii noi, conexe, ce pot fi folosite atât pentru a fi complementare celor deja existente, cât și independent de acestea.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *