Atu Tech: Vânzările de sisteme de alarmă au crescut cu 20% anul trecut

Siguranța locuinței devine o preocupare tot mai mare în rândul românilor, în contextul în care circa 40% dintre aceștia intenționează să achiziționeze și să monteze un sistem de alarmă în 2024, potrivit unei analize a Atu Tech, (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate.

atu tech

În 2023, piața sistemelor de alarmă din România a înregistrat o creștere cu circa 20%, reflectând o adaptare rapidă la noile tehnologii, potrivit analizei Atu Tech (a2t.ro).  O atenție specială a fost acordată soluțiilor wireless, în contextul în care estetica și funcționalitatea devin criterii esențiale de selecție, pe lângă nevoia crescută de securitate.

Iar producători precum Paradox, Hikvision și Ajax au ieșit în evidență anul trecut prin oferirea de soluții inovatoare care au răspuns nevoii de securitate a clienților, dar fără compromisuri vizuale.

Creștere de 20% a vânzărilor

Atu Tech (a2t.ro) a înregistrat, anul trecut, o creștere de 20% în vânzările de sisteme de alarmă, cele mai căutate produse aici fiind sistemele wireless.

Este cerere foarte mare pentru sisteme de alarmă wireless profesionale. Oamenii pun tot mai mult accentul pe calitatea vizuală a spațiilor, și nu doresc să tragă cabluri prin case pentru conectarea sistemelor de alarmă. De asemenea, tot mai mulți producători au adus în portofoliu alarme wireless profesionale certificate. Totodată, în ultimii 3-4 ani, datorită intrării unor noi concurenți pe piață, precum Hikvision și Ajax, au început și vechii producători, ca Paradox și DSC, să îmbunătățească gama wireless profesională”, spune Sorin Felea, Director Atu Tech, menționând că, în prezent, sistemele de alarmă wireless profesionale au ajuns la un nivel de preț mult mai bun față de anii anteriori.

Astfel, inovația tehnologică și ajustările de preț au contribuit la accesibilitatea sistemelor profesionale, cu prețuri începând de la 2.000 lei pentru un sistem aferent unei locuințe de 100 de metri pătrați. În contrast, sistemele de alarmă smart-home wireless oferă opțiuni mai economice, începând de la 378.99 lei, cu funcționalități avansate și integrare în ecosistemele smart ale locuințelor. Iar în medie, un sistem de alarmă cablat, costă între 1.500 și 2.000 de lei.

Analiza tendințelor de consum arată că alarmele se integrează din ce în ce mai mult în sisteme complexe de securitate, recomandate atât pentru sectorul rezidențial, cât și pentru cel comercial. Această abordare holistică nu numai că sporește eficiența în prevenirea infracțiunilor, dar asigură și o gestionare optimizată prin aplicații dedicate.

Preferințele românilor

Piața evidențiază o preferință clară pentru sistemele care oferă gestionare ușoară prin aplicații mobile, integrarea senzorilor de incendiu și posibilități de extensie cu alte dispozitive smart, precum electrocasnice, întrerupătoare, prize smart, relee smart, automatizări de poarta, automatizări de ferestre etc. Aceste tendințe sunt impulsionate de dezvoltarea sectorului construcțiilor și de necesitatea crescută de protecție în fața infracțiunilor.

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de alarmă să fie făcută de instalatori profesioniști, autorizați. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greșită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcționare a acestora.

Atu Tech (a2t.ro) vine în sprijinul clienților cu o rețea de peste 2.000 de instalatori profesioniști, care se extinde pe întreg teritoriul țării (cea mai mare rețea de instalatori de sisteme de securitate din România), care pot asigura servicii de instalare și mentenanță.

Totodată, pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea la instalarea sau utilizarea sistemelor de alarmă, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) oferă, prin telefon, consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări.

Atu Tech (a2t.ro)

Atu Tech (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate, a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de peste 16,2 milioane de euro (80 milioane lei). Magazinul online, înființat în 2011, are sediul în Sibiu și comercializează peste 8.000 produse, din categorii precum sisteme de supraveghere video, sisteme de alarmă, control acces, automatizări porți, interfoane și videointerfoane, sisteme anti-incendiu și de sonorizare, instalații electrice, rețele și telefonie etc. Atu Tech dispune de o rețea de peste 2.000 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *