Bitdefender a lansat noul Bitdefender Mobile Security, soluția de securitate pentru Android

Bitdefender anunță lansarea noului Bitdefender Mobile Security, soluția de securitate pentru Android ce vine cu un modul anti-furt inteligent, cu funcții extrem de intuitive, o protecție avansată a informațiilor confidențiale, o interfață flexibilă și funcționalități de economisire a bateriei telefonului.

A1Noul Bitdefender Mobile Security folosește tehnologia bazată pe cloud pentru a avertiza cu privire la site-urile periculoase, fraude și tentative de phishing, ajutând utilizatorii să-și blocheze sau să-și găsească mai ușor și mai rapid dispozitivul în caz de pierdere sau furt.

Produsul este echipat cu tehnologia premiată de laboratoarele independente de testare pentru ușurința în utilizare și pentru cea mai bună rată de detecție. Funcția de Privacy Advisor semnalează aplicațiile intruzive, ce colectează date personale precum istoricul paginilor accesate din browser, lista de contacte, mesajele, fotografiile și notele făcute de utilizator în calendar.

Analiza Bitdefender pe 836.021 de aplicații gratuite de Android a scos la iveală că aproximativ o treime dintre acestea pot accesa locația telefonului, iar una din 30 poate trimite adresa de email a utilizatorului unei terțe părți; mai poate citi lista de contacte, istoricul paginilor vizitate de pe terminalul mobil sau poate accesa fotografiile.

“Odată accesate aceste informații, proprietarul telefonului nu mai are niciun control asupra celor care pot vedea conținutul și asupra modului în care datele sunt folosite. Telefoanele mobile moderne sunt mai mult computere portabile dacât telefoane, iar utilizarea necontrolată a aplicațiilor poate ridica riscuri serioase pentru confidențialitatea datelor utilizatorului,’’ a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Bitdefender Mobile Security pentru Android indică, de asemenea, ce aplicații pot genera cheltuieli suplimentare prin apelare sau trimitere de mesaje text la numere cu suprataxă și îi ajută pe utilizatori să ia decizii informate cu privire la confidențialitatea și securitatea datelor.

Bitdefender Mobile Security este disponibilă aici și poate fi testată gratuit pentru 14 zile.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *