Black Friday: Riscul prăbușirii platformelor online și al atacurilor cibernetice, de cinci ori mai ridicat

Magazinele online înregistrează un trafic de până la cinci ori mai mare în perioada Black Friday decât în mod normal, iar riscul de cădere a site-urilor web și a performanței acestora crește proporțional, arată o analiză Forscope România. Totodată, în astfel de perioade cu trafic intens, sistemele și rețelele sunt solicitate la maximum, crescând expunerea la atacurile cibernetice. Utilizarea de software legitim protejează aceste sisteme inclusiv prin actualizările de securitate. În absența acestora, organizațiile pot deconta pierderi de peste zece mii de euro pentru fiecare computer infectat.

black friday

Importanța software-ului achiziționat în mod legal, fie că este nou sau second-hand, nu poate fi supraestimată, în special în contexte cu mize mari precum Black Friday. Aceasta garantează că atât vânzătorul, cât și consumatorul sunt protejați, că sistemele funcționează fără probleme și că vulnerabilitățile potențiale sunt reduse la minimum. Programele software ilegale, în special cele descărcate de pe site-uri web înșelătoare, pot veni la pachet cu viruși. Acest risc este agravat în perioade precum Black Friday, când utilizatorii pot fi tentați să descarce versiuni la preț ultra-redus sau chiar gratuite de software premium”, arată Ionuț Les, Country Manager pentru România al Forscope.

Gestionarea bugetelor IT

Din volumul total de atacuri cibernetice, peste 40% țintesc companiile mici, cele care au și cele mai mari dificultăți în gestionarea unor bugete IT în creștere. Platformele de comerț electronic care utilizează software legitim, în special în sistemele lor de backend, în gateway-urile de plată și în gestionarea datelor, sunt mai puțin expuse la a suferi încălcări ale securității. Acest lucru garantează că datele clienților și informațiile de plată rămân în siguranță.

În timp ce un pachet premium poate avea un tarif prohibitiv pentru multe organizații, soluțiile software second-hand sau pre deținute, achiziționate de la furnizori de încredere și cu toate actualizările de securitate, pot asigura că atât deținătorul, cât și utilizatorii derulează tranzacții în siguranță. Totodată, software-ul autentic – fie la prima deținere, fie second-hand –, achiziționat legal, include adesea asistență pentru clienți.

Potrivit Forscope România, o companie care se confruntă cu o încălcare a securității datelor suportă costuri care depășesc 3 milioane de euro. Acestea includ costuri directe (eforturile de remediere, taxele legale și despăgubirile acordate părților afectate etc.), dar și indirecte (scăderea cotei de piață, afectarea reputației și pierderea încrederii clienților). Totodată, trebuie luat în considerare impactul pe termen lung, cum ar fi creșterea primelor de asigurare sau înăsprirea condițiilor de a obține împrumuturi bancare.

Forscope

Forscope este cel mai mare broker de software din regiunea Europei Centrale și de Est. Compania se concentrează pe furnizarea de produse software second-hand pentru companii de toate dimensiunile și instituții publice. Sediul central al Forscope se află în Brno, Republica Cehă, iar compania operează în alte 9 țări din regiune. Forscope este un partener certificat Microsoft și deține certificarea ISO 9001:2015.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *