Dezinformarea cu privire la coronavirus atinge cote noi, cu campanii de spam și phishing

Guvernele și companiile din întreaga lume încurajează din ce în ce mai mult munca la domiciliu, pentru a încetini răspândirea COVID-19 / coronavirus.

KasperskyEste probabil ca, acolo unde este posibil, companiile să permită mai multor persoane ca niciodată să lucreze de la distanță, prin urmare acum este un moment bun pentru organizații să reexamineze securitatea în jurul accesului la sisteme corporative.

Pe măsură ce Coronavirus (COVID-19) continuă să se răspândească în întreaga lume, utilizatorii devin din ce în ce mai dezorientați de toate informațiile false care sunt distribuite într-un ritm foarte rapid. Atacatorii cibernetici au fost printre primii care au profitat de această situație, sperând să câștige ceva de pe urma utilizatorilor nepricepuți ”, spune Tatyana Shcherbakova, senior web content analyst la Kaspersky.

La început, am găsit e-mailuri care ofereau produse, cum ar fi măști, iar apoi subiectul a devenit mai frecvent utilizat în e-mailurile de spam din Nigeria. De asemenea, am găsit e-mailuri înșelătoare cu link-uri de phishing și atașamente rău intenționate. Una dintre cele mai recente campanii de spam imită mesajele din partea Organizației Mondiale a Sănătății (WHO), arătând faptul că atacatorii rescunosc și fac uz de rolul important pe care WHO îl are în furnizarea informațiilor de încredere despre coronavirus. Utilizatorii primesc e-mailuri de la WHO, care se presupune că oferă informații despre măsurile de siguranță care trebuie luate pentru a evita infecția. Odată ce un utilizator dă click pe link-ul încorportat în e-mail, el este redirecționat către un site web de phishing și i se cere să furnizeze informații personale, care ajung în mâinile escrocilor. Această înșelătorie arată mai realist decât alte exemple pe care le-am văzut în ultima vreme, cum ar fi presupusele donații de la Banca Mondială sau FMI pentru oricine are nevoie de un împrumut.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Dezinformarea cu privire la coronavirus atinge cote noi, cu campanii de spam și phishing
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.