EIT InnoEnergy lansează Institutul de Competențe pentru a combate deficitul semnificativ de abilități în tranziția energetică

EIT InnoEnergy, motorul de inovare pentru energie durabilă susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie, un organism al Uniunii Europene (UE), anunță lansarea Institutului de Competențe InnoEnergy. Inițiativa, care va oferi niveluri semnificative de formare și dezvoltare pentru industriile care evoluează în concordanță cu tranziția energetică, a apelat la NIIT, o corporație de top în domeniul dezvoltării talentelor la nivel mondial, pentru a extinde oferta cu scopul de a ajunge la peste 800 000 de lucrători până în 2025.

eit innoenergy

Institutul de competențe InnoEnergy

Institutul de competențe InnoEnergy este o evoluție a Academiei EIT InnoEnergy a Alianței Europene a Bateriilor (EBA), care a înregistrat un mare succes, extinzându-se pentru a include și lanțurile valorice ale hidrogenului verde și ale energiei solare fotovoltaice (PV).

Abordarea sa agilă și modulară în materie de formare va oferi cele mai recente tendințe și formare cu ajutorul unor cursuri și programe adaptabile și personalizabile care răspund nevoilor specifice, indiferent de locație, dimensiune sau tehnologie. Un număr mai mare de persoane care beneficiază de cursuri de formare de vârf în industrie este un pas esențial pentru a dota forța de muncă globală cu cunoștințele și expertiza necesare pentru decarbonizarea economiei energetice.

NIIT

NIIT a fost ales ca partener strategic de servicii de învățare al InnoEnergy Skills Institute, furnizând servicii care includ integrarea, crearea de scenarii de învățare, formarea personalului didactic și asigurarea că sunt luate în considerare particularităților locale de formare. Principalul obiectiv al parteneriatului este de a valorifica prezența și capacitățile NIIT ca lider global în dezvoltarea talentelor pentru a extinde rapid și a crea capitalul uman certificat și cu înaltă calificare, esențial pentru o tranziție rapidă către energia verde.

Institutul de competențe InnoEnergy va beneficia de infrastructura și de extinderea globală a NIIT, asigurându-se că poate implementa servicii în ritm și la scară largă, accelerând formarea în Europa, America de Nord și Asia.  NIIT și EIT InnoEnergy vor lucra împreună la inițiative de leadership în domeniul gândirii, ca parte a relației strategice.

Recalificarea lucrătorilor

Tranziția către net zero va necesita recalificarea a până la 18 milioane de lucrători din întreaga lume. De exemplu, între 2015 și 2030, se așteaptă ca numărul locurilor de muncă în domeniul energiei solare fotovoltaice să se cvadrupleze. Având în vedere că anul 2023 marchează Anul European al Competențelor, lansarea coincide cu inițiative guvernamentale mai largi de abordare a preocupărilor din ce în ce mai mari legate de pregătirea forței de muncă pentru viitor.

Industriile care au un rol central în tranziția energetică vor înregistra o creștere spectaculoasă a nevoii de noi competențe și expertiză pentru a stimula progresul. De fapt, numai în cazul forței de muncă din domeniul bateriilor, vor apărea peste 700 de noi tipuri de locuri de muncă, pe măsură ce competențele necesare se vor diversifica foarte mult.

Prin urmare, nu este o surpriză faptul că 71% dintre directorii executivi menționează deja deficitul de competențe ca fiind cea mai importantă provocare de afaceri. Suntem dedicați să sprijinim inovațiile ecologice ale viitorului și să ne asigurăm că există o forță de muncă calificată pentru a atinge obiectivele climatice. Parteneriatul nostru strategic cu NIIT va valorifica poziția sa de lider în dezvoltarea globală a talentelor pentru a contribui la realizarea acestui obiectiv.” a declarat Oana Penudirector al Institutului de Competențe InnoEnergy.

Cursuri, alianțe și parteneriate sectoriale

Datorită rolului de lider al EIT InnoEnergy în alianțe industriale cheie care cuprind energie, stocare, hidrogen verde și energie fotovoltaică, acesta este perfect plasat pentru a accelera perfecționarea lucrătorilor din întreaga industrie energetică. Prin intermediul Institutului de competențe InnoEnergy, întreprinderile, universitățile și furnizorii de formare pot beneficia de cursuri susținute de o serie de experți, alianțe și parteneriate sectoriale.

Suntem încântați să sprijinim EIT InnoEnergy cu cel mai recent progres al său în domeniul formării și dezvoltării. Decarbonizarea este următoarea revoluție industrială care duce la o cerere fără precedent de profesioniști calificați în domeniul tehnologiilor curate. Prin acest parteneriat, lansăm o inițiativă esențială în domeniul competențelor în domeniul energiei verzi.

Datorită expertizei în domeniu și cunoștințelor din industrie ale EIT InnoEnergy și a leadership-ului industrial al NIIT în domeniul serviciilor educaționale, obiectivul nostru este de a ne asigura că InnoEnergy Skills Institute este recunoscut ca o destinație de top și un lider de opinie pentru decarbonizare și competențe verzi în Europa, America de Nord și Asia. Cu forțele combinate ale celor două companii, ne dorim să creăm o soluție de vârf la nivel mondial pentru nevoia stringentă de perfecționare și recalificare în toate industriile, pentru a crea o forță de muncă flexibilă, adaptabilă la cerințele în schimbare.„, a declarat Sailesh LallaChief Business Officer la NIIT.

 EIT InnoEnergy

EIT InnoEnergy își desfășoară activitatea în centrul tranziției energetice și este principalul motor de inovare în domeniul energiei durabile, aducând tehnologia și competențele necesare pentru a accelera acordul verde, pentru a progresa către obiectivul de decarbonizare al Europei și pentru a îmbunătăți securitatea energetică.

Cele peste 180 de companii din portofoliu sunt pe cale să genereze venituri de 72,8 miliarde de euro și să economisească anual 1,1G de tone de CO2e până în 2030. În mod colectiv, aceste companii au strâns până în prezent investiții de 8 miliarde de euro.

EIT InnoEnergy este forța motrice din spatele a trei inițiative europene strategice, printre care se numără Alianța Europeană a Bateriilor (EBA), Centrul European de Accelerare a Hidrogenului Verde (EGHAC) și Alianța Europeană a Industriei Solare Fotovoltaice.

EIT InnoEnergy a fost înființat în 2010 și este sprijinit de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism independent al UE înființat în 2008 pentru a stimula inovarea și antreprenoriatul în Europa. De la înființarea sa, EIT InnoEnergy a examinat peste 7 000 de întreprinderi nou înființate, a lansat pe piață peste 300 de produse și a supravegheat depunerea a peste 290 de brevete de către companiile din portofoliul său. În prezent, EIT InnoEnergy are o echipă de peste 200 de persoane, cu birouri în toată Europa și în Boston, SUA


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *