Facebook susține că aduce 200 de miliarde de dolari economiei mondiale

Cu 1,35 miliarde de utilizatori, reţeaua socială Facebook Inc generează o activitate economică semnificativă în lumea reală, respectiv un impact economic de 227 miliarde de dolari şi 4,5 milioane de locuri de muncă în 2014, arată un nou studiu realizat de firma de consultanţă Deloitte&Touche pentru Facebook.

FB

Raportul a analizat atât companiile care au o pagină de Facebook cât şi aplicaţiile mobile şi jocurile pe care utilizatorii de Facebook le joacă şi pe baza acestora a măsurat activitatea economică. De asemenea, ia în calcul cererea pentru dispozitive şi servicii generată de Facebook. Atunci când o companie îşi face publicitate pe Facebook, o parte din vânzările generate pot fi direct atribuite Facebook. Când consumatorii au donat 100 milioane de dolari pentru cercetare în domeniul sclerozei laterale cu ocazia provocării Ice Bucket, mesajele publicitare de pe Facebook au jucat un rol crucial.

Oamenii cred că tehnologia creează locuri de muncă în sectorul tech şi distruge locuri de muncă în altă parte. Acest raport arată că lucrurile nu stau aşa. Nu mai suntem într-o lume în care companiile mari pot crea locurile de muncă de care lumea are nevoie a declarat directorul de operaţiuni de la Facebook, Sheryl Sandberg. Potrivit acesteia, Facebook ajută la crearea unui nou val de mici companii de la fashion la fitness.

Acest raport vine într-un moment în care multe industrii critică startup-urile create pe bază de Internet cum sunt serviciul de taxi Uber sau serviciul Airbnb, care oferă oamenilor posibilitatea de a închiria propriile case. Criticii susţin că aceste servicii ocolesc legislaţia şi pun în pericol taxiurile şi serviciile hoteliere tradiţionale.

Sursa Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *