HMD Global Enterprise lansează HMD Enable Pro, un nou serviciu pentru managementul mobilității întreprinderilor

HMD Global, compania care deține licența Nokia pentru telefoane, lansează astăzi soluția sa de Management al mobilității întreprinderii (EMM), HMD Enable Pro, pentru IoT și pentru companii. Acest pas diversifică și mai mult oferta de servicii a companiei și, împreună cu smartphone-urile Nokia și serviciul de roaming de date HMD Connect Pro, creează un ghișeu unic pentru cei care caută o soluție completă și flexibilă pentru nevoile lor de mobilitate.

HMD Global

HMD Enable Pro

HMD Enable Pro a fost lansat de compania finlandeză de încredere pentru a satisface cererea tot mai mare de pe piața EMM. Serviciul se adresează în special celor care au nevoie de smartphone-uri, de o soluție EMM și de conectivitate de la un singur furnizor. Noul serviciu le permite organizațiilor să gestioneze centralizat o flotă de dispozitive mobile AndroidTM oferind aplicațiile necesare, stabilind politici de securitate și definind ce varianta de utilizare a aplicațiilor este permisă.

„Astăzi, aproximativ 15-20% din dispozitivele companiilor sunt gestionate cu un EMM, iar cererea pieței pentru soluții de încredere este în continuă creștere. Cererea este determinată de digitalizare, integrarea dispozitivelor comerciale disponibile în IoT, reglementarea protecției datelor cu caracter personal și nevoile generale de securitate IT. Considerăm că a sosit momentul pentru o schimbare în adoptarea unei soluții EMM. Acest lucru va fi extrem de benefic pentru întreprinderile, utilizatorii și furnizorii de soluții IoT, care vor îndrăgi cu siguranță HMD Enable Pro, un serviciu ușor de utilizat, indiferent de mărimea companiei sau a bazei de clienți. Odată cu lansarea HMD Enable Pro, adresăm nevoile companiilor care doresc să aibă întreaga soluție, ce cuprinde dispozitivele Nokia, soluția EMM și conectivitatea de date în roaming de la un singur producător de încredere”, a declarat Andrej Sonkin, Director General, Enterprise, HMD Global.

Simplitatea stă la baza solutiei HMD Enable Pro

Soluția HMD Enable Pro se bazează pe cele mai recente capabilități Android Enterprise, ceea ce o face să fie proiectată pentru viitorul următorilor ani, astfel încât companiile să o poată folosi mai mult timp. Obiectivul dezvoltării a fost crearea unei soluții EMM intuitive și ușor de utilizat, chiar și pentru clienți care nu au experiență anterioară în gestionarea centralizată a dispozitivelor.

Consola HMD Enable Pro poate fi utilizată cu browsere precum Chrome, Firefox și Safari și ghidează utilizatorul prin configurarea unor politici de securitate, utilizând pași ușor de înțeles. Între timp, înregistrarea dispozitivului în platformă este simplificată, se poate utiliza înregistrarea prin cod QR și metoda de înregistrare zero-touch. Pentru a ajuta companiile să își monitorizeze flota de dispozitive, funcția „Devices” oferă o prezentare detaliată a fiecărui dispozitiv înregistrat și a stării sale actuale. În plus, funcția „Home” acționează ca un panou de control central și oferă o imagine de ansamblu asupra flotei de dispozitive din cadrul organizației.

Odată cu includerea soluției HMD Enable Pro, oferta completă de soluții pentru companii constă acum în smartphone-uri și accesorii Nokia, servicii pentru tot ciclul de utilizare al smartphone-urilor Nokia (asigurare și garanție suplimentară), soluții de conectivitate HMD Connect si Connect Pro și soluția EMM HMD. Aceste servicii le oferă companiilor posibilitatea de a obține soluția EMM, conectivitatea și hardware-ul de la un singur producător, pentru a simplifica alegerea lor și a asigura asistență eficientă.

Servicii de încredere

Dezvoltat la centrul propriu de dezvoltare software HMD Global din Tampere, Finlanda, HMD Enable Pro rulează pe Google Cloud cu sediul în Hamina, Finlanda. Acest lucru asigură stocarea tuturor datelor în conformitate cu reglementările GDPR din UE pentru a asigura cele mai înalte standarde de confidențialitate și protecție a datelor clienților.

Livrarea aplicației are loc în întregime și în siguranță din Google Play Store-ul aflat în gestiune. Acesta poate fi accesat pentru aplicațiile publice și private printr-un iFrame direct din asistentul de creare a politicilor și din funcția „Applications”.

Pentru mai multă siguranță, clienții pot folosi Android SafetyNet pentru a vedea un rezumat rapid al dispozitivelor ale căror opțiuni de securitate riscă să fie compromise. Mai mult, toate acestea vin împreună cu promisiunea Android oferită telefoanelor Nokia de a asigura actualizarea dispozitivelor la cele mai recente opțiuni de securitate. Cu un al patrulea an asigurat de actualizări de securitate trimestriale disponibile ca VAS pentru dispozitivele selectate, clienții pot continua să utilizeze HMD Enable Pro pentru și mai mult timp.

Servicii flexibile care se adaptează nevoilor clientului

În funcție de nevoile fiecărei companii, dispozitivele pot fi implementate în diferite moduri pentru a se potrivi funcției lor – „Dedicated Device” (Kiosk/chioșc), „Fully Managed” și „Work Profile” (Company Owned/deținut de companie sau BYOD/deținut de utilizator). Acest lucru permite companiilor să selecteze o soluție adaptată pentru toate dispozitivele Android care au nevoie de o soluție EMM.

Aplicația Nokia Mobile OEM Config ce poate fi descărcată permite implementarea unor setări suplimentare de gestionare specifice dispozitivelor Nokia, cum ar fi setările de afișare și locație. În combinație cu API-ul companiei, care a fost introdus pe smartphone-urile Nokia începând cu Nokia 2.4, noua aplicație OEM Config permite un control mai mare asupra actualizărilor de software Android. Acest lucru este perfect pentru companiile care doresc mai mult timp pentru a testa software-ul nou și care doresc să controleze mai detaliat versiunile de sistem de operare ale flotei lor de dispozitive.

Furnizorii de soluții IoT

Mulți dintre furnizorii de soluții IoT care au solicitat pentru prima dată o soluție EMM de la HMD Global nu au, deseori, multă experiență cu soluțiile EMM. De aceea, ne-am asigurat că HMD Enable Pro este ușor de utilizat și intuitiv, astfel încât oricine să poată învăța să îl folosească în cel mai scurt timp. Acesta a fost principiul central al consolei noastre de management EMM și al dezvoltării generale a soluției. Am păstrat soluția simplă, puternică și eficientă, care oferă în același timp toate funcțiile necesare,” a spus Marjaana Peltonen, Senior Experience Designer, HMD Global.

Ni s-a oferit posibilitatea de a testa HMD Enable Pro înainte de a-l alege, iar beneficiile erau cât se poate de clare. Ne oferă atât de mult control asupra dispozitivelor, ceea ce limitează riscul și reduce nevoia de întreținere. Și putem face toate acestea de la distanță. Folosirea modului Kiosk este perfectă pentru noi – face ca telefoanele să fie mai puțin expuse la risc de furt pe teren, deoarece este blocat pentru utilizarea noastră. Este o propunere foarte puternică„, a adăugat Jaakko Salminen, fondator și CEO, Luokkahenki Oy (client HMD Enable Pro).

Costuri și disponibilitate pentru HMD Enable Pro

HMD Enable Pro, oferit de HMD Global, va fi disponibil pentru achiziție de către companii începând de astăzi, precum și printr-o serie de parteneri, inclusiv:

  • IOS Software Solutions, România;
  • Protelecom, Mexic
  • Synapser, Africa de Sud;
  • Clove Technology, Marea Britanie;
  • ADmire, Danemarca;
  • Stjärna Fyrkant, Suedia.

Costul serviciului HMD Enable Pro începe de la 2,5 EUR/3 USD/13 RON pe lună/licență.

HMD Global

HMD Global Oy („HMD”), cu sediul în Espoo, Finlanda, este producătorul telefoanelor Nokia și serviciilor HMD. Misiunea HMD este de a oferi creativitate accesibilă pentru oricine. HMD creează și furnizează o gamă de smartphone-uri și telefoane clasice, având un portofoliu tot mai extins de servicii inovatoare. Dedicat securității, durabilității și calității, HMD deține licența exclusivă a brand-ului Nokia pentru telefoane, tablete și accesorii.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 485 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » HMD Global Enterprise lansează HMD Enable Pro, un nou serviciu pentru managementul mobilității întreprinderilor
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.