Începând cu 13 iunie se elimină tarifele și costurile ascunse la serviciile de Internet

Începând cu data de 13 iunie, actele legislative ale Directivei Uniunii Europene privind drepturile consumatorilor se aplică și în România.

internetPrintre avantajele aplicării noii directive se numără eliminarea tarifelor și costurilor ascunse la servicii de Internet, o mai mare transparență a prețurilor, interzicerea opțiunilor predefinite pe site-urile Internet și termenul de 14 zile în care se poate renunța la un contract de vânzare-cumpărare și la bunul achiziționat.

De asemenea, directiva prevede pentru consumatori drepturi consolidate în ceea ce privește rambursarea produsului cumpărat, introducerea unui model de formular UE de renunțare la contract, eliminarea suprataxelor pentru utilizarea cărților de credit și a liniilor directe de asistență, informații mai clare cu privire la responsabilitatea plății aferente returnării bunurilor, o mai mare protecție a consumatorilor în ceea ce privește produsele digitale și normele comune pentru întreprinderi, care vor facilita schimburile comerciale ale acestora în întreaga Europă.

„Armonizarea legislației românești cu normele europene este o permanentă preocupare a ANPC. Respectarea drepturilor fundamentale ale consumatorilor atât în țară, cât și în spațiul comunitar este principalul nostru scop, drept pentru care depunem toate eforturile pentru realizarea acestuia.

Vreau să-i asigur pe consumatori că ANPC face toate demersurile atât în ceea ce privește legislația din domeniu și o permanentă actualizare atât cu normele europene, cât și cu sesizările și tendințele pieței actuale, dar și demersurile noastre de prevenire, supraveghere și control al pieței. Transpunerea directivei privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii este un succes care vine în sprijinul consumatorilor”, a precizat președintele ANPC, Marius Alexandru Dunca.

Sursa: Agerpres

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *