Instagram Stats 2019 – cele mai bune branduri din lume, în cifre

Planable și ProductLead, două start-up-uri românești cu focus puternic pe marketing și tehnologie, și-au unit forțele pentru a lansa un raport complet despre activitatea pe Instagram a top 100 de branduri la nivel mondial.

S-au analizat cele mai populare 100 de branduri și peste 1200 postări.

  1. Când vine vorba de numărul de aprecieri Industria AUTO este cea mai populară:

InstagramNumărul utilizatorilor de Instagram crește exponențial, iar asta face ca această platformă să răspundă tuturor nevoilor. Cu toate acestea, fanii automobilelor par să fie cei mai generoși în apăsarea butonului de like. În timp ce industria media, a doua în acest top, obține 94.2 mii aprecieri/postare, industria fruntașă, cea auto, strânge, în medie, 132.7 mii de aprecieri pe o singură postare.

  1. Industria de BEAUTY stârnește cele mai multe comentarii:

Este fascinant cum cifrele se pot schimba, de la o variabilă la alta. Conținutul de pe Instagram care prezintă produse cosmetice câștigă aproape de 4 ori mai multe comentarii față de următoarea clasată, industria modei.

Instagram

  1. Se comunică preponderent prin IMAGINI:

Deși conținutul video este din ce în ce mai apreciat, acesta mai are un drum lung de parcurs până să surclaseze comunicarea prin imagini. În prezent, peste 70% din conținutul pe Instagram  este reprezentat de imagini.

Instagram

  1. National Geographic excelează la capitolul conținut de calitate

National Geographic demonstrează tuturor cum poți excela pe cea mai în trend rețea socială printr-un conținut ireproșabil. Aceasta i-a transformat în brandul cu cei mai mulți urmăritori dintre toate brandurile analizate în raportul realizat de Planable și ProductLead. O simplă vizită pe pagina lor de Instagram vă explică succesul lor.

Instagram

  1. Starbucks conduce industria FMCG:

De-a lungul timpului, Starbucks a demonstrat că știe să comunice pe orice canal online și ocupă toate locurile fruntașe în topul celor mai apreciate postări ale industriei FMCG. Mai mult decât atât, în urma analizei de sentiment, se observă că toate cele 5 părți de conținut au avut un impact pozitiv asupra utilizatorilor. Tot ce ne rămâne să spunem este să continuați să postați poze cu faimoasa cafea de la Starbucks!

Instagram

  1. În spatele fiecărui brand…

Știm cu toții că efortul în elaborarea unei strategii în social media este din ce în ce mai mare cu fiecare secundă, dar vă puteți imagina că fiecare părticică de conținut necesită, în medie, două sesiuni de feedback din partea colaboratorilor? Nici nu-i de mirare de ce managerii care se ocupă de social media se declară copleșiți.

Instagram

În timp ce majoritatea brandurilor se concentrează pe comunicarea prin intermediul platformei Instagram, în realitate ceea ce contează este de fapt propagarea conținutului și încercarea de a testa ce funcționează pentru afacerea lor. Datorită acestui fapt, am considerat că o analiză aprofundată în acest sens este necesară. Așadar, având analiza activității pe Instagram a brandurilor de top, putem spune că ele arată și demonstrează tuturor cum ar trebui să arate o strategie de succes care funcționează.”, a declarat Vlad Caluș, Cofondatorul Planable.

Infograficul prezintă atât ultimile statistici din lumea Instagramului, cele mai bune practici cât și cele mai folosite tipuri de conținut. Mai mult, acest raport evidențiază pentru fiecare industrie: top 5 postări, de la care oricine poate învăța. Și pentru că nu există brand care nu aibă o armată de oameni în spate, raportul intră și în culisele echipelor care se ocupă de elaborarea strategiei și de implementarea ei.

„Întodeauna ne-am dorit să prezentăm activitatea de pe Instagram a celor mai mari branduri din lume, care sunt metricele lor și cum performează. Acum toate brandurile își pot compara cifrele cu cei mai buni din industria din care fac parte. Raportul se bazează pe cifre măsurate obiectiv, ceea ce este un punct bun de referință. Suntem foarte mândri de ce am realizat și nu ne vom opri aicia spus Alexander Stoica-Marcu, Chief Exponential Officer la ProductLead.me.

Cum este menționat și anterior, raportul lansat de Planable și ProductLead conține și alte informații interesante despre conținutul de pe Instagram a brandurilor de top și merită răsfoit de toți pasionații de marketing.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Instagram Stats 2019 – cele mai bune branduri din lume, în cifre
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.