Kaspersky: infractorii cibernetici pregatesc campanii de fraudare care vizeaza pasionatii de fotbal

In timp ce Brazilia face pregatirile finale pentru gazduirea Campionatului Mondial de Fotbal, care va incepe pe 12 iunie 2014, infractorii cibernetici pregatesc campanii de fraudare care vizeaza pasionatii de fotbal.

1Kaspersky Lab ofera cateva sfaturi cu privire la metodele de protectie impotriva tentativelor de infectare si de phishing care se folosesc de Campionatul Mondial, pentru ca fanii fotbalului sa se poata bucura in conditii de siguranta de cel mai mare eveniment sportiv din lume.

Infractorii cibernetici creeaza constant site-uri sofisticate, care imita domenii autentice ale Cupei Mondiale, ale sponsorilor si ale partenerilor – inclusiv branduri foarte cunoscute – in incercarea de a atrage utilizatorii pentru a comunica datele lor personale, cum ar fi numele de utilizator, parolele si numerele cardurilor de credit.

„Noi detectam zilnic aproximativ 50-60 de noi domenii de tip phishing numai in Brazilia, și acestea sunt de multe ori extrem de sofisticate și foarte abil proiectate”, a declarat Fabio Assolini, Senior Security Researcher, Global Research and Analysis Team in cadrul Kaspersky Lab. „Pentru un utilizator obisnuit este foarte dificil sa distinga un domeniu fraudulos de unul real”, a completat Fabio Assolini.

Mai jos regasiti cateva sfaturi pentru a va proteja impotriva tentativelor de phishing si de infectare care se folosesc de contextul Cupei Mondiale pentru lansarea atacurilor:

1. Intotdeauna verificati pagina de internet inainte de a oferi orice fel de informatii confidentiale. Site-urile de tip phishing sunt in mod deliberat concepute pentru a parea autentice.

2. Desi site-uri cu prefixul „https” sunt mai sigure decat cele cu „http”, acest lucru nu inseamna ca astfel de site-uri web pot fi complet de incredere. Infractorii cibernetici pot obtine cu succes certificate SSL legitime.

3. In general, incercati sa fiti rezervati cu privire la mesajele primite de la expeditori necunoscuti. Evitati sa accesati link-urile din e-mail-uri primite de la surse in care nu aveti incredere, nu descarcati si nu deschideti fisiere atasate primite din surse nesigure.

4. Asigurati-va ca aveti instalat un program de protectie anti-malware care este actualizat, care dispune de asa-zisele „liste negre” pentru site-urile web de phishing.

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

0 comentarii la „Kaspersky: infractorii cibernetici pregatesc campanii de fraudare care vizeaza pasionatii de fotbal”

  1. Pingback: Electro-Sinteza săptămânii 26 - 30 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *