Kaspersky Lab a lansat Kaspersky QR Scanner

Kaspersky Lab a lansat Kaspersky QR Scanner, o nouă aplicație pentru dispozitive mobile, disponibilă pe Google Android și pe Apple iOS, care poate citi informațiile criptate în codurile QR, pentru a avertiza ulterior utilizatorii în cazul riscurilor de securitate.

kaspersky2

Infractorii cibernetici utilizează constant noi modalități de ademenire a utilizatorilor pe site-urile periculoase. Recent, aceștia au început să cripteze link-uri de phishing în coduri QR.

Codurile QR sunt instrumente care trimit link-uri către dispozitive mobile, de la ecranele computerelor sau de la imagini printate. Utilizatorii experimentați pot recunoaște URL-urile false pe ecran, însă nu există o modalitate rapidă de identificare a unui cod QR fals cu ochiul liber. Astfel, infractorii cibernetici pot înlocui imagini cu coduri online, și pot, de asemenea, înlocui codurile QR autentice de pe postere și anunțuri reale cu alte coduri QR periculoase.

Construirea paginilor false cu scopul de a obține datele personale ale utilizatorilor sau pentru a infecta dispozitivele cu malware (phishing) sunt metode utilizate de infractorii cibernetici de mulți ani. Experții Kaspersky Lab au o experiență vastă în combaterea amenințărilor cibernetice și au alcătuit baze de date complexe cu link-urile periculoase și au dezvoltat tehnologii eficiente care identifică site-urile periculoase apărute recent pe internet. Experții Kaspersky Lab au extins protecția anti-phishing și pentru codurile QR.

Kaspersky QR Scanner este o aplicație gratuită pentru Apple iOS și Google Android care scanează, verifică și ulterior deschide link-ul integrat în codul QR. Imediat ce forma pătrată a unui cod QR devine vizibilă pe camera foto a dispozitivului, aplicația verifică informațiile integrate în cod. Dacă link-ul duce la un site periculos sau de phishing, aplicația trimite o notificare de avertizare către utilizator. Pe lângă analiza link-ului web, aplicația detectează textele criptate în codurile QR și informațiile de contact și poate accepta rapid setări Wi-Fi, pentru a conecta dispozitivul la rețea (pentru Android).

Toate canalele de comunicare prin care infractorii cibernetici pot transfera informații periculoase către dispozitive necesită protective. În prezent, infractorii cibernetici ascund link-uri în coduri QR și avem nevoie de aplicații sigure de scanare. Mâine, dacă agresorii învață să trimită link-uri prin radio sau să anexeze telefoanelor un cititor de card, va trebui să le protejăm și pe acestea. În general, tehnologiile Kaspersky Lab detectează riscurile și protejează eficient utilizatorii”, a declarat Alexey Chikov, Senior Product Manager în cadrul Kaspersky Lab

În prezent, gama include Kaspersky Safe Browser pentru iOS și Windows Phone, Kaspersky Internet Security for Android și Kaspersky Password Manager for iOS and Android.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *