Kaspersky Lab învață utilizatorii cum să își protejeze banii de fraudele online

Numărul fraudelor financiare din mediul online este în continuă creștere. Conform unui studiu Kaspersky Lab și B2B International, 43% dintre respondenți s-au confruntat cu un atac cibernetic, care viza datele financiare.

kaspersky2

44% dintre utilizatorii care au pierdut bani în urma fraudelor bancare online nu i-au mai recuperat.

Kaspersky Lab lansează un nou proiect interactiv numit One dollar lesson, care oferă utilizatorilor informații cu privire la amenințările cibernetice cu care se confruntă atunci când fac tranzacții online și îi învață cum să își protejeze banii în orice situație.

Utilizatorii pot subestima riscurile la care se expun atunci când efectuează tranzacții online. Poate fi dificil pentru ei să urmărească toate etapele proceselor de plăți online și amenințările la care se expun pe parcurs. Procesul este similar indiferent de suma tranzacționată, iar utilizatorii trebuie să fie conștienți de riscuri în momentul în care transferă bani prin intermediul laptopului, a tabletei sau a smartphone-ului.

Proiectul virtual interactiv One dollar lesson oferă trei module gratuite de training pentru fiecare etapă a tranzacției, de la utilizator la destinație (serverul băncii), analizând riscurile care pot apărea pe parcurs, precum atacuri de phishing, troieni sau atacuri de tipul „Man-in-the-middle”. Modulele ilustrează atât amenințările cibernetice cât și soluțiile de securitate care protejează tranzacțiile. Fiecare etapă include și o descriere scurtă a amenințării cibernetice, precum și cele mai recente informații cu privire la evoluția și impactul acesteia.

Plățile și tranzacțiile online au devenit o activitate comună, iar milioane de oameni transferă bani pentru a plăti facturi, face donații și cumpărături online,” spune Alexander Erofeev, Chief Marketing Officer în cadrul Kaspersky Lab. „Utilizatorii care nu sunt informați cu privire la amenințările cibernetice la care sunt expuși, pot deveni victime ale atacatorilor. Am lansat acest proiect interactiv pentru a ajuta utilizatorii să înțeleagă riscurile la care sunt expuși și pentru a-i învăța cum să-și administreze banii mai responsabil. Credem că informarea este primul pas către o protecție eficientă,” încheie Alexander Erofeev.

Episoadele One dollar lesson includ conținut grafic și informații cu privire la metodele utilizate de infractorii cibernetici pentru a sustrage bani și datele de logare. Utilizatorii care completează cele trei module, vor primi soluția Kaspersky Total Security – multi-device, pe care o pot folosi timp de trei luni. Înainte de a autoriza o plată online, tehnologia Safe Money verifică originea site-ului și certificatul digital în cloud pentru a se asigura că procesul de tranzacție este securizat eficient.

Pentru mai multe informații despre amenințări cibernetice și online banking și pentru versiunea trial a soluției Kaspersky Total Security — multi-device, accesați acest link.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *