Kaspersky Lab anunță disponibilitatea comercială a KasperskyOS

KasperskyOS introduce un mediu sigur încă din momentul producției, pentru tot mai numeroasele și mai des atacatele sisteme integrate și dispozitive IoT.

KasperskyOSÎntr-o lume modernă și conectată, unde multe dispozitive IoT complexe sunt folosite de persoane fizice, dar și în industria critică, cererea pentru o securitate solidă este mai mare ca oricând. Bazat pe un nucleu nou, dezvoltat integral in-house, KasperskyOS a fost conceput pentru anumite domenii, rezolvând astfel o serie de probleme specifice de business legate de dezvoltarea sigură a unor aplicații pentru sisteme integrate.

KasperskyOS a fost proiectat pentru a le permite programelor să pună în aplicare numai operațiuni definite în prealabil. Dezvoltarea aplicațiilor pentru KasperskyOS are nevoie de cod “tradițional”, ca și de o politică strictă de securitate care definește toate tipurile de functionalități permise. Doar ce este definit în cadrul acestei politici poate fi lansat, inclusiv, apectele care țin de funcționarea sistemului de operare însuși.

O astfel de abordare s-a dovedit că ia foarte mult timp în timpul procesului de dezvoltare a KasperskyOS, dar pentru dezvoltatorii aplicației oferă un beneficiu real: o politică de securitate poate fi dezvoltată în paralel cu funcționalitatea propriu-zisă. Aceasta poate fi testată imediată, de altfel: o greșeală în cod înseamnă comportament neprevăzut, care este blocat de sistemul de operare. Cel mai important, dezvoltarea unei politici de securitate poate fi personalizată în funcție de nevoile companiei: securitatea poate fi adaptată la cerințele aplicației, în loc să fie invers.

“Nu există securitate 100%, dar KasperskyOS le garantează clienților noștri primele 99 de procente. Tehnic vorbind, într-un mediu atât de complex, încercările de a injecta un anumit cod în sistem nu pot să reușească. Avantajul nostru este că, din moment ce nicio activitate malware nu este inclusă în politica de securitate, care e parte din orice aplicație, nu poate fi pusă în practică. KasperskyOS este, prin urmare, imun la amenințările cibernetice din prezent”  spune Andrey Nikishin, Head of Future Technologies Business Development.

KasperskyOS este disponibil pentru producători, integratori de sisteme și dezvoltatori de software din toată lumea. Până acum, au fost deja derulate proiecte de succes cu integratorul de sistem din Rusia Kraftway (secure network router) și cu alte companii din Europa. Fiind vorba despre un proiect personalizat pentru fiecare client, prețul KasperskyOS depinde de cerințe.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *