Microsoft a lansat azi sistemul de operare Windows 10

Sistemul de operare Windows 10 reprezintă „o nouă eră” pentru calculatoarele personale, a afirmat şeful companiei americane Microsoft, Satya Nadella. Sistemul de operare Windows 10 a fost lansat azi, 29 iulie 2015, pe plan global şi va fi disponibil în cursul acestei veri în 190 de ţări şi 111 limbi.

Windows10

Utilizatorii de Windows 7 şi 8 pot face gratuit upgrade la versiunea Windows 10 a sistemului de operare dar companiile şi producătorii de PC-uri vor trebui să plătească pentru versiunile lor. Oferta nu este disponibilă, însă, pentru cei care folosesc încă Microsoft Vista sau sistemul XP. Aceştia vor trebui să cumpere o nouă licenţă pentru Windows 10.

Noul sistemul de operare include meniul Start şi va rula atât pe PC-uri, cât şi pe tablete, console de joc şi smartphone-uri. De asemenea, Windows 10 include şi un nou browser de Internet – Edge – şi un asistentul personal digital – Cortana.

„Windows 10 este o piatră de hotar nu numai pentru compania noastră ci şi pentru întreaga industrie I”‘, a afirmat Satya Nadella.

Grupul american colaborează cu Xiaomi, mare producător chinez de smartphone-uri, pentru a testa Windows 10 pe aparatele sale. Compania a anunţat şi parteneriate cu grupurile chineze Tencent şi Lenovo pentru a-şi ajuta clienţii din China să treacă la Windows 10.

Microsoft a introdus noi caracteristici de securitate pentru Windows 10, în acelaşi timp modificând politica de licenţiere.

Potrivit vicepreşedintelui Microsoft, Terry Myerson, obiectivul companiei este ca Windows 10 să ruleze pe un miliard de dispozitive în primii 2-3 ani de la lansare. În schimb, compania a confirmat că versiunea de Windows 10 pentru alte dispozitive, inclusiv telefoane mobile, nu va fi disponibilă decât la finele acestui an.

Sursa: Agerpres.ro

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din retailul alimentar şi din industria FMCG.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *