Microsoft elimină 18.000 de locuri de muncă, cea mai mare restructurare de personal din istoria companiei

Grupul informatic american Microsoft a anunţat azi că va elimina 18.000 de locuri de muncă, sau 14% din efectivele sale mondiale, aceasta fiind cea mai mare restructurare de personal realizată vreodată în istoria companiei, conform AFP.

microsoft-logoMicrosoft, cel mai mare producător mondial de software, are în prezent 127.000 de angajaţi la nivel mondial.

Cea mai grav lovită va fi divizia de telefoane mobile Nokia Devices and Services care va pierde 12.500 de angajaţi, adică jumătate din forţa sa de muncă. Ca urmare a acestor restructurări, Microsoft a informat că va înregistra costuri de 1,6 miliarde de dolari sub formă de pachete compensatorii şi costuri asociate în următoarele patru trimestre.

„Primul pas în construirea unei organizaţii adecvate pentru ambiţiile noastre este să ne realiniem forţa de muncă. Având în vedere acest lucru vom începe să ne reducem mărimea forţei de muncă cu până la 18.000 de locuri de muncă în anul următor” a declarat directorul general de la Microsoft, Satya Nadella.

Aceasta este cea mai mare restructurare de personal demarată vreodată în istoria celui mai mare producător mondial de software. Numărul locurilor de muncă ce urmează să fie eliminate în acest an este de trei ori mai mare decât la precedenta restructurare masivă din anul 2009, când Microsoft a eliminat 5.800 de locuri de muncă.

Odată cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, grupul finlandez Nokia a fost cumpărat anul trecut de Microsoft pentru 5,6 miliarde de euro.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos
Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *