MiR sărbătorește zece ani și continuă dezvoltarea globală în direcția automatizării operațiunilor întralogistice ale marilor clienți internaționali

MiR sărbătorește zece ani și continuă dezvoltarea globală în direcția automatizării operațiunilor întralogistice ale marilor clienți internaționali, domeniul roboților mobili autonomi fiind unul cu dezvoltare pe termen lung și pentru care analiștii prognozează o creștere anuală medie cu două cifre, până cel puțin în 2027.

mir

Președintele MiR, Jean-Pierre Hathout, are încredere în capacitatea companiei de a-și menține poziția de lider global pe piață și de a face tehnologia tot mai accesibilă clienților de toate dimensiunile și din toate industriile.

În acești zece ani de existență a MiR, am asistat deja la o evoluție incredibilă a tehnologiei și aplicațiilor. Deși suntem încă o companie relativ tânără, am înregistrat progrese remarcabile atât în ceea ce privește creșterea, cât și în experiența. Ca lider global de piață în ultimul deceniu, MiR a jucat un rol esențial în demonstrarea faptului că roboții mobili autonomi reprezintă o soluție sigură, fiabilă și ușor de utilizat pentru o multitudine de sarcini de transport. Datorită experienței noastre de lucru cu un număr mare de clienți, continuăm să depășim constant orizontul automatizării proceselor intralogistice”, a declarat Jean-Pierre Hathout, Președintele MiR.

MiR a fost unul dintre primii jucători din industria AMR și a avut viziunea de a dezvolta o platformă scalabilă de roboți care să poată fi implementată și integrată ușor în fabrici și depozite. MiR continuă să inoveze și contribuie la creșterea industriei, care a trecut de la un domeniu incipient, la o piață de miliarde de dolari, cu roboți mobili autonomi activi în mii de locații din întreaga lume”, a declarat Ash Sharma, director general al companiei de cercetare Interact Analysis.

Fondată cu ambiții globale

Cu mai puțin de un deceniu în urmă, ideea roboților mobili autonomi (AMR) care interacționează fără probleme cu angajații umani în depozite și facilități de producție părea o viziune futuristică. Astăzi, mii de roboți AMR de la Mobile Industrial Robots (MiR) livrează piese, transportă produse finite și se ocupă de numeroase alte sarcini intralogistice, fără să aibă nevoie de asistență umană, zone separate de lucru sau ghidaj extern.

În mai 2013, Niels Jul Jacobsen, fondatorul MiR, și-a propus să revoluționeze modul în care companiile își gestionează logistica internă. Thomas Visti s-a alăturat echipei în 2014 și a fost CEO al MiR până în 2020. Ambii aveau experiență extinsă într-o altă companie de succes din domeniul roboticii, Universal Robots, ceea ce le-a oferit o perspectivă valoroasă asupra pieței și o strategie clară pentru a transforma compania într-un succes de talie mondială în doar câțiva ani.

În primii ani, Visti avea un robot MiR100 în portbagajul mașinii sale pentru a face prezentări și demonstrații distribuitorilor și clienților. MiR s-a concentrat de la început pe o abordare globală a pieței, bazată pe vânzări prin intermediul distribuitorilor și o gamă bine definită de produse.

În prezent, roboții MiR sunt vânduți de peste 220 de distribuitori și integratori de sisteme certificați în 60 de țări. Cu sediul central în Odense (Danemarca), MiR are birouri regionale în Boston, Holbrook, New York, San Diego, Chelmsford, Massachusetts, Georgetown, Kentucky, Singapore, Frankfurt, Barcelona, Yokohama, Seoul și Shanghai.

Focus pe clienții globali

În aprilie 2018, compania americană Teradyne, Inc. (NYSE:TER) a achiziționat MiR, accelerând poziția companiei ca lider global de piață. De la trei angajați la începutul 2015, MiR are în prezent peste 420 de angajați la nivel global și a înregistrat o cifră de afaceri de 77 de milioane de dolari (USD) în 2022.

Companii precum Toyota, Ikea, Novo Nordisk, Denso, DHL și Schneider Electric, generează majoritatea vânzărilor MiR. Fuziunea cu AutoGuide Mobile Robots în 2022 a accentuat prezența internațională a MiR, crescând capacitatea de a deservi segmentul companiilor multinaționale.

Ne-am concentrat dintotdeauna pe clienții globali mari deoarece aceste companii sunt în general pionieri când vine vorba de adoptarea noilor tehnologii. Ne considerăm clienții parteneri apropiați și valoroși în eforturile noastre de a maturiza tehnologia AMR și de a dezvolta noi instrumente care să faciliteze adoptarea și scalabilitatea”, a explicat președintele MiR.

Atenție strategică asupra dezvoltării software-ului

Pe lângă dezvoltarea a noilor modele AMR, MiR a lansat recent o nouă platformă software bazată pe cloud, care permite proprietarilor de flote să urmărească și să analizeze operațiunile roboților și să obțină informații utile pentru îmbunătățirea performanțelor acestora.

Pe măsură ce flotele de roboți cresc, crește și cererea de instrumente software pentru optimizarea performanței și gestionarea completă a flotelor. Dacă vrem ca AMR-urile să devină la fel de obișnuite precum stivuitoarele și transpaleții, este esențial să reducem barierele pentru implementare, programare și întreținere. Am făcut deja progrese semnificative în această direcție și sunt ferm convins că potențialul soluțiilor automate de logistică este uriaș”, a adăugat Jean-Pierre Hathout, președintele MiR.

Mobile Industrial Robots

MiR dezvoltă și produce cea mai avansată gamă de roboți mobili autonomi (AMR), colaborativi și siguri, care pot gestiona rapid, ușor și eficient logistica internă, astfel încât angajații să poată desfășura activități care creează mai multă valoare. Sute de companii de talie medie, întreprinderi mari multinaționale, centre logistice și spitale din lumea întreagă au instalat roboții inovatori ai MiR. Înființată în 2014 în Danemarca, compania MiR a devenit lider mondial în domeniu cu o rețea globală de aproximativ 220 de distribuitori și integratori de sisteme în peste 60 de țări.

Compania a fost achiziționată de Teradyne în 2018, iar în 2022 Teradyne a integrat AutoGuide Mobile Robots în MiR pentru a oferi o gamă largă de produse AMR, de la sarcini utile mici la sarcini utile grele. Sediul MiR este în Odense (Danemarca), iar compania are birouri regionale în Holbrook (New York) San Diego (California), North Reading (Massachusetts), Georgetown (Kentucky) Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo, Seoul si Shanghai.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *