Mobile Industrial Robots colaborează cu Interroll pentru a îmbunătăți încărcarea și descărcarea materialelor prin intermediul benzilor transportatoare

Producătorul danez de roboți mobili autonomi (AMR) Mobile Industrial Robots a colaborat cu grupul Interroll, furnizor mondial de soluții pentru manipularea materialelor, pentru a lansa un modul de încărcare și descărcare cu ajutorul benzilor transportoare.

mobile industrial robots

Noul produs – disponibil pe piața din România prin distribuitori autorizați- combină experiența Interroll în construcția de benzi transportoare cu tehnologiile MIR din domeniul roboților industriali și oferă astfel clienților o modalitate eficientă de a aproviziona liniile de producție cu materii prime și componente.

Roboții mobili MiR

Roboții mobili MIR sunt platforme care pot integra multiple module și accesorii pentru a-și extinde funcționalitatea, acestea fiind dezvoltate atât de MIR, cât și de parteneri, precum Interroll. În prezent, în programul MIR GO există peste 160 de module certificate și compatibile cu roboții mobili.

Clienții noștri au nevoie de soluții eficiente pentru transportul materiilor prime între depozite și liniile de asamblare. Un lider de piață precum Interroll oferă produse de calitate și garantează că benzile transportoare se vor integra perfect cu roboții MIR. Integrarea roboților cu benzile transportoare ușoare va îmbunătăți semnificativ modul în care produsele sunt manipulate, indiferent de mediul și condițiile de lucru„, afirmă Rasmus Smet Jensen, VP of Marketing & Strategy MiR.

În cadrul proceselor riguroase de producție și testare, Interroll a integrat noul modul pentru benzile transportoare ușoare cu un robot MiR250 în centrul său din Sant Antonino, Elveția. Acest centru este specializat în producția de componente din mase plastice (tehnopolimeri) și se întinde pe două etaje, prezentând multiple provocări logistice pentru transportul materialelor între etaje. Interroll a trecut de la transportul manual la roboții MiR, care se deplasează cu ușurință în întreaga clădire, folosind lifturile pentru a se deplasa între etaje.

Selectarea MiR ca partener de către Interroll

Testarea roboților în propriul centru a fost unul dintre argumentele care i-au convins pe managerii Interroll să dezvolte un modul dedicat integrării acestora cu benzile transportoare ușoare pe care le produc.

„Selectarea MiR ca partener pentru modulul de top al platformei de transport pentru roboți mobili autonomi a fost o alegere strategică. La fel ca Interoll, MiR este un lider de piață la nivel mondial în domeniul manipulării materialelor. După ce am testat roboții MiR în propria noastră unitate, suntem încrezători în capacitatea lor de a ne optimiza procesele interne. Compatibilitatea ireproșabilă a roboților AMR de la MiR cu logistica noastră de producție, capacitățile precise de navigare în medii dinamice, adaptabilitatea la schimbările de aspect și la fluxurile de lucru, împreună cu siguranța sporită la locul de muncă, fac din această colaborare să fie soluția ideală pentru noi”, explică Jens Strüwing, Executive Vice President Product & Technology Interroll Group.

În același timp, Interroll utilizează platforma cloud MiR Insights pentru a monitoriza indicatorii de performanță ai roboților, printre care distanța parcursă, sarcinile finalizate și gradul de utilizare. Datele arată că de la introducerea MiR Insights în iunie 2023, roboții MiR250 funcționează în medie 22,3 ore pe zi, parcurgând 106 km în interiorul fabricii.

Combinarea roboților MIR cu benzile transportoare ușoare a dus la reducerea timpului de transport și a operațiunilor manuale, permițând forței de muncă calificate de la Interroll să se concentreze pe sarcinile care necesită expertiză umană, creativitate și luarea deciziilor. Compania anticipează o amortizare rapidă datorită creșterii eficienței și reducerii costurilor.

Interroll

Grupul Interroll este principalul furnizor mondial de soluții pentru manipularea materialelor. Compania a fost fondată în 1959 și este listată la SIX Swiss Exchange din 1997. Interroll furnizează integratorilor de sisteme și inginerilor de instalații o gamă cuprinzătoare de produse și servicii în categoriile „Rollers” (role pentru transportoare), „Drives” (motoare și accesorii pentru sistemele de transportoare), „Conveyors & Sorters” (benzi transportoare și sortatoare) și „Manipularea paleților” (transport și depozitare).

Soluțiile Interroll sunt utilizate în servicii rapide și poștale, comerț electronic, aeroporturi, industria alimentară și de băuturi, modă, automotive și alte industrii. Printre companiile care utilizează produsele Interroll se numără branduri de top precum Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter & Gamble, Siemens, Walmart și Zalando. Cu sediul în Elveția, Interroll are o rețea globală de 35 de companii, cu vânzări de 664,4 milioane CHF și 2.500 de angajați (2022).

Mobile Industrial Robots

Mobile Industrial Robots dezvoltă și produce cea mai avansată gamă de roboți mobili autonomi (AMR), colaborativi și siguri, care pot gestiona rapid, ușor și eficient logistica internă, astfel încât angajații să poată desfășura activități care creează mai multă valoare. Sute de companii de talie medie, întreprinderi mari multinaționale, centre logistice și spitale din lumea întreagă au instalat roboții inovatori ai MiR. Înființată în 2014 în Danemarca, compania MiR a devenit lider mondial în domeniu cu o rețea globală de aproximativ 220 de distribuitori și integratori de sisteme în peste 60 de țări.

Mobile Industrial Robots a fost achiziționată de Teradyne în 2018, iar în 2022 Teradyne a integrat AutoGuide Mobile Robots în MiR pentru a oferi o gamă largă de produse AMR, de la sarcini utile mici la sarcini utile grele. Sediul MiR este în Odense (Danemarca), iar compania are birouri regionale în Holbrook (New York) San Diego (California), North Reading (Massachusetts), Georgetown (Kentucky) Singapore, Frankfurt, Barcelona, Tokyo, Seoul si Shanghai.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *