NETOPIA sărbătorește 20 de ani de inovație în comerțul electronic și anunță noua echipă de conducere

NETOPIA sărbătorește, în acest an, două decenii de inovație, viziune și încredere. În același timp, compania dezvăluie noua sa echipă de conducere, în urma achiziției pachetului majoritar de acțiuni de către Innova Capital. Cu două decenii de experiență și o viziune orientată spre viitor, Grupul NETOPIA marchează acest moment important cu un angajament sporit față de inovație și excelență în furnizarea de servicii pentru industria comerțului electronic.

netopiaDe la înființarea sa în 2003, NETOPIA și-a consolidat poziția ca lider de piață în furnizarea soluțiilor de plăți electronice și servicii de marketing digital pentru o gamă diversificată de clienți și industrii. Cu o istorie bogată, NETOPIA a introdus inovații precum plățile SMS, plățile cu cardul online și portofelul digital MobilPay Wallet, facilitând milioane de tranzacții și contribuind semnificativ la dezvoltarea industriei de comerț electronic din România.

Prin preocuparea constantă în ceea ce privește siguranța și inovația, NETOPIA a devenit un partener de încredere atât pentru comercianți, cât și pentru consumatori. Datorită soluțiilor de plăți electronice dezvoltate, partenerii au avut o sursă constantă de noi oportunități pe piața comerțului online.

În luna mai a acestui an, compania a anunțat o etapă semnificativă în parcursul său, odată cu vânzarea majorității acțiunilor către Innova Capital, una dintre cele mai importante companii de private equity din Europa Centrală și de Est. Această mișcare strategică deschide noi orizonturi pentru Grupul NETOPIA și aduce noi lideri în echipă.

Noul supervisory board al companiei va fi format din Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova, Anna Zientkiewicz, Director la Innova, și Antonio Éram (fondatorul Grupului), care va trece de la funcția de CEO la supervizarea strategiei globale a Grupului NETOPIA.

Felix Crișan – noul CEO

În management board, Felix Crișan (co-fondator al Grupului) preia funcția de CEO, venind din poziția de CTO. Delia Paceagiu, până acum Legal and Compliance Director, preia funcția de COO, în timp ce Horia Grozea, actualul Sales and Business Development Director, își extinde rolul în cadrul organizației.

În ultimii 20 de ani, am construit o relație de încredere cu mai mult de 25.000 de companii care folosesc serviciile noastre de plăți electronice în fiecare zi. În timp ce sărbătorim acest moment important, ne pregătim pentru noi oportunități, alături de Innova Capital. Avem experiența necesară pentru a începe dezvoltarea unui nou capitol concentrat pe creștere, având inovația ca principal catalizator pentru toate proiectele noastre”, a declarat Antonio Éram, fondatorul Grupului NETOPIA.

Krzysztof Kulig, Senior Partner la Innova, a adăugat: „NETOPIA are o istorie bogată și impresionantă. Suntem entuziasmați să colaborăm cu această echipă excepțională și să contribuim la succesul lor viitor.

În prezent, Grupul NETOPIA oferă o gamă diversificată de soluții de plată electronică și servicii conexe pentru peste 25.000 de comercianți, cu accentul pe IMM-uri. Prin platforma NETOPIA Payments, compania procesează 25% din tranzacțiile cu cardurile online de pe piața locală anual. Aplicația mobilPay Wallet, primul portofel digital multifuncțional din România, facilitează plățile la mii de locații online și offline.

Grupul NETOPIA

NETOPIA este un grup de companii românești înființat în 2003, care cuprinde serviciile NETOPIA Payments, mobilPay Wallet, web2sms și Kartela. NETOPIA Payments este cea mai folosită platformă de procesare plăți online în România, iar Web2SMS este una din cele mai utilizate platforme pentru servicii de marketing digital SMS. În prezent, peste 25.000 de afaceri din industria de e-commerce folosesc serviciile și soluțiile grupului NETOPIA: plăţi mobile, tranzacții online cu carduri bancare sau prin SMS, marketing prin SMS sau reîncărcări cartele de telefonie mobilă.

Innova Capital

Innova Capital este un consilier independent de private equity cu sediul în Polonia, care investește în achiziții majore în întreprinderile de dimensiuni medii care activează în Europa Centrală și de Est. De la înființarea sa în 1994, Innova Capital a investit aproape 1,4 miliarde de euro în aproape 70 de companii din 10 țări din regiune. Innova a fost recunoscută de Asociația Poloneză de Private Equity și Capital de Risc (PSIK) ca Firma de Management PE a Anului 2023.


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *