Numărul de abonați la serviciul de telefonie fixă a ajuns la 4,04 milioane

Românii au vorbit la telefonul fix, în medie, o oră și 30 de minute pe lună, în 2013, iar numărul de abonați la acest tip de servicii a ajuns la 4,04 milioane, în creștere cu 1% comparativ cu anul anterior, arată Raportul anual publicat azi de Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații /ANCOM/.

telefonfix

Pe piața serviciilor de telefonie fixă numărul de linii de acces a crescut ușor, ajungând la 4,7 milioane (+2% anual), rezultat datorat, în principal, majorării numărului de linii corespunzătoare abonaților persoane juridice (+9%).

În anul 2013 s-a vorbit la telefonul fix, în medie, o oră și 30 de minute pe lună, mai puțin cu 7 minute față de anul 2012, un apel având o durată medie de 3 minute și 14 secunde, potrivit Raportului ANCOM.

Numărul de abonați la servicii de telefonie fixă era de 4,04 milioane, fiind relativ constant față de sfârșitul anului 2012 (+1%), iar rata de acoperire a telefoniei fixe la 100 de gospodării se situa la 51%, la sfârșitul anului 2013.

Traficul realizat de către utilizatorii finali prin intermediul rețelelor publice fixe a continuat tendința descendentă și pe parcursul anului 2013, ajungând la aproximativ 5,1 miliarde minute (-7% anual). Totodată, traficul în propria rețea fixă a înregistrat o scădere anuală de aproximativ 14% (până la 2,5 miliarde minute), în timp ce traficul către alte rețele fixe a înregistrat o scădere de 5% (până la aproximativ un miliard de minute).

În același timp, traficul către rețelele mobile a înregistrat o creștere de 6% (până la 1,3 miliarde minute), iar traficul către rețele din afara României o creștere de 9% (până la 0,3 miliarde minute), conform ANCOM.

Sursa: Agerpres

Foto

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *