Numărul utilizatorilor de smartphone la nivel mondial a ajuns la 1,3 miliarde, în patru ani

Numărul utilizatorilor de smartphone la nivel mondial a crescut până la 1,3 miliarde, în ultimii patru ani, de la 6% din totalul populației, în 2009, la peste 22%, în 2013, relevă datele unui studiu Business Insider, prezentat în conferința Banking Innovation Day.

IMG-4302Rata de penetrare a sistemelor digitale a avut o dinamică puternică, iar statisticile arată că, la jumătatea anului 2012, populația globului avea în proporție de 6% o tabletă, 20% din total era în posesia unui PC, iar 22% din numărul de locuitori ai planetei foloseau un smartphone.

În prezent, fiecare al 17-lea locuitor al Planetei are o tabletă.

În acest context, participanții la conferință au subliniat că migrarea utilizatorilor de servicii bancare de la sistemul clasic de relație cu banca la operațiunile online a fost puternic influențată de aceste evoluții.

Am lansat Magazinul Online www.retail-fmcg.ro/magazin-online

La rândul său, Hannes Kriegbaum, global sales specialist digital channels la Misys, companie multinațională de software, a anunțat că aceasta a finalizat, pe 10 februarie 2014, achiziția IND Group, operatorul britanic preluând inclusiv divizia din România.

„Ne-am schimbat numele, după preluare, din IND Group în Misys. Pe 10 februarie ne-a cumpărat Misys. Am fost o bună oportunitate pentru aceștia, pentru că am reușit să ne creștem afacerile în Europa Centrală și de Est, inclusiv în România unde, de la doi clienți — BRD și BCR — am ajuns la 13 clienți prin această preluare. Ne finalizăm integrarea în sistemele de online banking ale Misys, ne concentrăm pe soluțiile de legacy, trezorerie, piețe de capital. Credem că un procentaj de 18% din clienții băncilor vor folosi o interfață online de lucru cu banca, în viitor. Noi ne concentrăm pe vânzările digitale online”, a explicat Kriegbaum.

Evenimentul Banking Innovation Day se concentrează pe inovația în virtual banking și pe idei referitoare la modul de creare a unei experiențe mai extinse a clientelei și la capabilități de vânzări eficiente pe toate canalele de online banking.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *