Peste 28 de milioane de atacuri informatice de tip malware financiar au fost înregistrate în 2013

  • de

Un număr de peste 28 de milioane de atacuri informatice care implică un malware financiar au fost înregistrate în 2013, arată un raport al Kaspersky Lab.

KPotrivit studiului „Financial cyber threats în 2013”, realizat de Kaspersky Lab, infractorii cibernetici încearcă din ce în ce mai mult să obţină acces la conturile online ale utilizatorilor. În 2013, numărul de atacuri cibernetice care au implicat malware financiar a crescut până la 28,4 milioane, cu 27,6% mai mult faţă de 2012.

Programele create pentru a sustrage informaţii financiare includ troieni bancari, keyloggere şi două categorii de malware relativ noi – unul care fură din portofelele Bitcoin şi un altul care descarcă programe care generează crypto-monede. Activitatea mixtă a programelor care vizează Bitcoin a devenit unul dintre motoarele din spatele evoluţiei atacurilor cibernetice din 2013. Un alt factor a fost descoperirea unui număr de vulnerabilităţi periculoase utilizate de către infractori pentru a-şi pune în aplicare atacurile cibernetice prin intermediul popularei platforme Java.

În 2013, soluţiile de securitate Kaspersky Lab au protejat 3,8 milioane de utilizatori de atacurile financiare (o creştere cu 18,6% faţă de anul precedent). Troienii bancari, inclusiv notorii Zbot, Carberp şi SpyEye, au fost implicaţi în două treimi dintre atacurile cu malware financiar.

Malware-ul nu este singura metodă utilizată de către infractori pentru a fura bani online – phishingul sau crearea de false copii ale site-urilor sunt, de asemenea, populare.

În 2013, soluţiile Kaspersky Lab au blocat peste 330 de milioane de atacuri de tip phishing, dintre care 31,45% au implicat utilizarea numelor băncilor, sistemelor de e-payment şi a magazinelor online.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *