Piața telecom din România arată mai bine decât cele din alte țări europene

Piaţa telecom din România arată mai bine decât cele din alte ţări europene, întrucât există patru operatori, preţuri relativ reduse şi servicii foarte bune, a declarat azi Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei în cadrul unei conferinţe de profil. 

Lifestyle-03Consider că piaţa telecom din România este o piaţă concurenţială şi stăm foarte bine comparativ cu alte pieţe româneşti şi cu pieţe telecom din alte ţări. Există patru operatori, adică mai mulţi decât în alte state, preţuri relativ reduse şi servicii foarte bune”, a spus Chiriţoiu, oferind drept exemplu viteza superioară a internetului la noi în ţară.

Potrivit acestuia, reducerea tarifelor operată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va facilita intrarea altor actori pe această piaţă.

Există interes ca şi alţi operatori să intre pe această piaţă. Cu cât sunt mai mulţi operatori, iar preţurile scad, cu atât e mai bine, deşi operatorii spun că, pentru inovaţie, au nevoie de marje mari de profit. Nu resping această idee, dar credem că va fi mai bine dacă vor fi mai mulţi operatori, cu preţuri mai mici„, a continuat şeful Consiliului Concurenţei.

Chiriţoiu a mai spus că una dintre modificările care vor fi aduse anul viitor legislaţiei din domeniul concurenţei vizează posibilitatea de a investiga impactul cumulat al unor tranzacţii mici, nu doar cel al tranzacţiilor mari. El a oferit drept exemplu cazul în care un operator cumpără mai mulţi furnizori mici, care ar putea avea, cumulat, o cotă de piaţă semnificativă.

Sursa: Agerpres

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 477 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Telecom » Piața telecom din România arată mai bine decât cele din alte țări europene

Spune-ți părerea

  1. […] Piața telecom din România arată mai bine decât cele din alte țări europene […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.