RCS&RDS: Informațiile din presă, conform cărora Vodafone ar urma să cumpere RCS&RDS, sunt complet false

logo rcs&rds fundal alb.cdr

Ieri, 7 mai, jurnalistul Robert Turcescu a afirmat pe pagina sa de Facebook o posibilă achiziţie Vodafone a unor servicii aparţinând RCS&RDS:

„Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date! Intre cele doua companii a fost semnat un precontract, iar tranzactia finala se invirte in jurul sumei de 1-1,5 miliarde de euro. Vodafone devine astfel cel mai mare jucator pe piata telecom din regiune, dand o lovitura puternica principalului competitor, Orange.”

Azi, compania RCS&RDS face următoarele precizări:

„Informaţiile postate de jurnalistul Robert Turcescu pe contul său de Facebook privind o presupusă vânzare a operaţiunilor de distribuţie prin cablu, telefonie şi internet ale companiei RCS & RDS sunt complet false, neavând nici o bază reală.

Este regretabil faptul că un jurnalist cu experienţa lui Robert Turcescu răspândeşte cu atâta uşurinţă şi lipsă de responsabilitate zvonuri care ne pot crea importante daune materiale şi de imagine, fără a verifica aceste aşa-zise informaţii şi fără ca măcar să ceară şi un punct de vedere din partea companiei RCS & RDS.”

Reacţia jurnalistului Robert Turcescu la acest comunicat a venit la scurt timp:

„Constat ca RCD-RDS sustine ca „nu exista nicio baza reala” privind tranzactia cu Vodafone pe care am anuntat-o ieri. Citeva detalii. Exprimarea mea a fost „Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date”. N-am vorbit de finalizarea tranzactiei, ci de un precontract. Reprezentantii Vodafone n-au negat informatia, iar RCD-RDS a asteptat vreme de aproape 24 de ore (!) pentru a reactiona printr-un comunicat in care neaga „orice baza reala” a acestor informatii. Deocamdata e cuvintul surselor mele impotriva cuvintelor din comunicatul RCS-RDS. Eu sustin in continuare ca am surse bune. Consiliul Concurentei ce zice?”

Compania Vodafone nu a comentat pe marginea acestui subiect.

Vodafone Romania si RCS&RDS au încheiat, de curând, un acord de roaming naţional, pe baza prevederilor noilor licenţe de frecvenţe radioelectrice. Acordul dintre cele două părţi este valabil pentru o perioadă de 2 ani.

RCS & RDS este lider pe piaţa în România în furnizarea serviciilor de Internet şi de televiziune prin cablu şi satelit şi este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixă. Totodată, compania furnizează servicii de telecomunicaţii în Spania, Italia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Croaţia şi Serbia.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *