SeedBlink, platforma de investiții care permite finanțarea de start-up-uri tehnologice europene, lansează Secondary Market

SeedBlink, platforma de investiții care permite finanțarea de start-upuri tehnologice europene, lansează Secondary Market, aducând o ofertă de lichiditate timpurie investitorilor individuali în start-upuri, una dintre cele mai puțin lichide tipuri de active, rescriind regulile care au definit timp de decenii acest domeniu. Astfel, piața secundară va reduce și mai mult barierele dintre investitorii individuali și oportunitățile de investiții în start-upuri.

seedblink

“Lichiditatea a fost trăsătura cea mai râvnită de investitorii individuali pentru a-și diversifica și mai mult portofoliile cu start-upuri. Platforme precum a noastră permit investitorilor privați să co-finanțeze direct start-upuri susținute de fonduri de Venture Capital prin intermediul tranzacțiilor primare. Am decis să contribuim mai mult la democratizarea industriei prin elaborarea investițiilor secundare”, explică Andrei Dudoiu, fondator și Managing Partner SeedBlink.

Seedblink – prima platformă din Europa Centrală și de Est care își lansează piața secundară

Piața secundară este posibilă datorită regulamentului ECSPR, care definește proceduri clare în ceea ce privește piețele primare și secundare din întreaga Europă, creând un mediu sigur pentru investițiile transfrontaliere în start-upuri. SeedBlink este prima platformă din Europa Centrală și de Est care își lansează piața secundară în urma cerințelor directivei, concentrându-se pe tranzacții exclusiv în domeniul tehnologiei pe întregul continent.

Înainte de lansare, au fost derulate mai multe proiecte pilot cu acționarii existenți. Cu această versiune, toți utilizatorii cu identitate verificată au acces la un nou Bulletin Board și la procese de negociere privată a ofertelor de vânzare-cumpărare, extinzând accesul la tranzacționare pentru toate rundele de equity din portofoliu și sporind controlul investitorilor asupra procesului. La fiecare trei luni, SeedBlink va efectua operațiunile necesare pentru a asigura transferul de acțiuni, simplificând procesul pentru investitori.

Specializarea platformei pe tehnologie europeană

Specializarea platformei exclusiv pe tehnologie europeană și capacitățile de negociere directă o diferențiază de alte piețe secundare. Împreună cu o comunitate de investitori pasionați de tehnologie, oportunitățile create de noi constau în principal în oferte susținute de VC-uri. ECSPR asigură competitivitatea Europei pe scena mondială, deschizând calea pentru prima piață tehnologică europeană reală. SeedBlink oferă acces fără precedent pentru investitorii individuali, care pot face investiții directe în companii tehnologice europene aflate la început de drum, alături de investitori instituționali și fonduri de capital de risc, în aceleași condiții, atât în cadrul tranzacțiilor primare, cât și al celor secundare”, spune Carmen Sebe, CEO al SeedBlink.

Pragul actual de investiție al SeedBlink este de minimum 2.500 de euro, dar introducerea unei piețe secundare va elimina dimensiunea tichetului de investiție, permițând unui număr mai mare de persoane să creeze active prin investirea unei sume limitate în proiecte de equity, alături de investitori instituționali. SeedBlink oferă posibilitatea de investiții atractive datorită colaborărilor sale solide cu companii de capital de risc cu reputație precum 3TS, Eleven VC, SpeedInvest, DayOne Capital.

SeedBlink

SeedBlink este o platformă de investiții de risc specializată în tehnologie, care permite investitorilor individuali să finanțeze start-upuri și scale-upuri europene de top, alături de investitori instituționali consacrați. Misiunea SeedBlink este de a construi o infrastructură de investiții eficientă in care jucatori diferiti sa colaboreze pentru a finanța companii tehnologice europene inovatoare.

SeedBlink Crowd SA este înscrisă la Registrul Autorității de Supraveghere Financiară cu nr. PJR28FSFPR/400001 începând cu data de 03.11.2022 cu un pașaport UE, conform registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA).


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *