Inspecții și analize pentru electronice și electrocasnice oferite de SGS România. Siguranță și performanță la cele mai înalte standarde

Trăim în era tehnologiei, în care noutățile în materie de electronice și electrocasnice nu încetează să ne uimească. Această perioadă presupune însă anumite exigențe de care jucătorii din industria produselor electronice și electrocasnice trebuie să țină seama. SGS România, cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume, oferă inspecții și analize pentru electronice și electrocasnice.

sgs

În primul rând, producătorii, retailerii și furnizorii de produse electrice și electronice trebuie să respecte anumite reglementări care vizează calitatea, siguranța și fiabilitatea produselor comercializate, precum și restricționarea folosirii substanțelor periculoase. Este produsul dumneavoastră atât de bun precum ați promis? Puteți afla asta prin testarea fiabilității.

Un plan de testare a performanțelor va reduce riscul de retragere a produselor și implicit costurile aferente. Măsurați răspunsul componentelor, pieselor sau subansamblelor electrice și electronice la solicitările și condițiile de mediu cu care se pot confrunta în utilizarea zilnică. Nu omiteți testările de reglementare pentru o conformitate deplină cu cerințele legale. Respectați ANSI/ESD S20.20 și IEC 61340-5-1 și protejați-vă produsele de efectele negative ale descărcărilor electrostatice.

Se observă ușor că asigurarea calității și conformității produselor este esențială. Fiind lider mondial în domeniul testării, inspecțiilor și certificării, SGS oferă posibilitatea tuturor clienților să se asigure că întregul proces – de la proiectare și producție până la punerea în piață, respectă toate standardele locale și naționale. Prin testări riguroase și evaluări detaliate, se asigură că toate cerințele stricte de reglementare sunt respectate, iar produsul răspunde tuturor nevoilor consumatorilor.

SGS – cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume

SGS este cea mai importantă companie de testare, inspecție și certificare din lume – recunoscută la nivel mondial drept referință în domeniul sustenabilității, calității și integrității. Cei 99.600 de angajați ai SGS operează o rețea de 2.600 de birouri și laboratoare răspândite în întreaga lume.

Legat de prezența în România, Directorul General Adjunct al companiei, Adrian Cuțitei, ne-a dezvăluit: „După activitatea derulată inițial în portul Brăila din 1922 până în 1947, compania SGS și-a  reluat activitatea în țara noastră în anul 1992, prin înființarea la București a SGS Romania S.A., activitatea fiind întreruptă în perioada comunismului. În prezent oferim servicii oriunde în țară, printr-o rețea extinsă de birouri și laboratoare localizate în principalele orașe și porturi ale României”.

SGS Romania oferă o gamă extinsă de de servicii specializate în inspecții și analize ale produselor, detalii complete despre acestea fiind disponibile pe site-ul lor oficial. Aceste servicii sunt esențiale pentru companii și producători locali în asigurarea conformității produselor lor cu standardele internaționale de calitate și siguranță, acoperind o varietate largă de domenii, de la electronice și electrocasnice, până la textile, jucării și mobilier.

Atunci când un client internațional dorește să cumpere de la un producător local, echipa SGS specializată se asigură că toate produsele achiziționate respectă cerințele specificate, utilizând metode de verificare prin sondaj, acestea asigurând o evaluare reprezentativă și obiectivă.

Dacă obţineţi certificarea SGS pentru siguranţa produselor, veţi îndeplini cu uşurinţă cerinţele pentru orice alt marcaj de siguranţă din lume. Puteți face astfel încât produsele dvs. electrice și electronice să iasă în evidență cu mărcile de performanță SGS – testarea, evaluarea și verificarea produselor de către o terță parte independentă. Fie că introduceți produse noi pe piață sau doriți să diferențiați produsele deja existente de cele ale concurenței, mărcile și certificatele independente se bucură de încrederea cumpărătorilor. „SGS Performance Marks” oferă această siguranță și liniște sufletească atât dumneavoastră cât și consumatorului.

sgs

Testare

La SGS se pot efectua teste de performanță în conformitate cu standardele aplicabile pe piața țintă. În plus,compania poate adapta serviciile de testare a performanței pentru a răspunde cerinţelor specifice ale producătorilor sau comercianţilor cu amănuntul. Aceștia au expertiza necesară pentru a testa toate bunurile de consum, de la aparatură electrică de mici dimensiuni (unelte electrice, uscătoare de păr, cafetiere etc.) până la cosmetice şi detergenţi. Siguranţa consumatorilor, a clienţilor dumneavoastră, este mai presus de orice. Prin testarea performanţelor se pot măsura, compara şi evalua funcţionalitatea, uşurinţa în utilizare, durata de viață şi performanţa electrică a produselor. Producătorii pot folosi aceste date pentru a dezvolta produse noi sau pentru a le adapta pe cele existente. Dacă este cazul, rezultatele testelor conduc la o etichetă de rating energetic. Acest fapt permite consumatorilor să compare produsele într-un mod just şi echitabil. Testele pot include testarea mecanică, rezistența la manipulare, durabilitatea, siguranța funcțională, instrucțiuni de utilizare etc.

Ambalarea joacă un rol esenţial în promoţia, protecţia şi transportul produselor dumneavoastră. Testarea neadecvată a designului de produs sau materialelor poate produce avarii şi stricăciuni costisitoare aduse reputaţiei mărcii dumneavoastră. Nerespectarea reglementărilor declanşează deseori amenzi şi întârzieri.

Prin testarea fiabilităţii, se asigură că produsul funcţionează conform aşteptărilor, atât în condiţii normale cât şi în condiţii ieşite din comun. Testarea fiabilităţii electrice şi electronice vă oferă ocazia de a măsura durata de viaţă utilă a unui produs şi de a identifica posibilele cauze ale defecţiunilor. Verificarea fiabilităţii va reduce riscul de retragere a produselor şi implicit costurile aferente, înainte de lansarea produsului pe piaţă. Serviciile oferite de centrul de analiză a fiabilităţii includ: test unic, program fix de calificare, plan de testare adaptat produsului, validarea ciclului de viaţă, compararea produselor etc.

Echipa globală dispune de o vastă gamă de experți care pot colabora la orice proiect: aparate de uz casnic mari și mici, produse de iluminat pentru uz casnic, comercial sau industrial, electronice: televizoare, camere video, computere și alte echipamente electronice, baterii simple sau reîncărcabile, inclusiv baterii externe, unelte electrice precum burghie, șurubelnițe, ferăstraie și șlefuitoare, dispozitive medicale, purificatoare de aer și dispozitive antibacteriene, produse wireless / RF precum telefoane mobile, antene și alte dispozitive destinate telecomunicațiilor.

SGS oferă facilități globale de testare prin simulări ale condițiilor de mediu, pentru a testa piese, componente și subansamble electrice și electronice, de la conectori, cabluri electrice, ecrane tactile și sisteme de iluminat până la senzori, chei de mașină și butoane start-stop. Testează conform tuturor standardelor internaționale majore și specificațiilor producătorilor de echipamente originale (OEM), inclusiv Daimler, Volkswagen, Renault și Nissan. Pe lângă industria auto activează, de asemenea, în industria aerospațială, feroviară, medicală și cea a bunurilor de consum (alimentare, hardgoods și softgoods).

sgsProtecția mediului

Directiva RoHS2, 2011/65/UE, restricționează utilizarea plumbului și a altor substanțe potențial periculoase, inclusiv cadmiul, mercurul, cromul VI, PBB și PBDE din produsele electrice și electronice. RoHS limitează aceste substanțe la 0,1% sau 1.000 ppm (cu excepția cadmiului, care este limitat la 0,01% sau 100 ppm) din masa materialului omogen. Cu 28 de laboratoare acreditate RoHS în întreaga lume, SGS este partenerul dumneavoastră ideal pentru atingerea conformității, oferindu-vă o gamă largă de testări.

Inspecții detaliate ale produselor

Fiecare inspecție este efectuată cu precizie, având ca scop identificarea și soluționarea oricăror posibile neconformități. Prin utilizarea celor mai avansate tehnologii și metodologii, echipa noastră de experți contribuie semnificativ la îmbunătățirea continuă a calității și performanței produselor, asigurându-se astfel că acestea îndeplinesc și, chiar, depășesc așteptările consumatorilor și cerințele reglementative. Printre cele mai obișnuite metode de control al calității folosite de specialiștii noștri în inspecția produselor, se numără: controlul inițial al producției (IPC), controlul în timpul producţiei (DUPRO), inspecţie finală aleatorie (FRI), supravegherea încărcării/descărcării (LS/US).

SGS este un partener consacrat al producătorilor din întreaga lume. Compania oferă o serie de servicii de analiză a avariilor și defecțiunilor, inclusiv a defecțiunilor din domeniul electronic și al materialelor (polimeri, materiale compozite și metale), precum și servicii de asigurare a calității și teste în vederea punerii pe piață. Rapoartele sunt emise în conformitate cu Directiva VDI 3822. SGS oferă, de asemenea, sprijin pentru cercetare și dezvoltare, fiind implicați în mod activ în dezvoltarea unor noi proceduri de analiză a testelor și prevenție.

Inspecțiile lor prompte, fiabile și independente garantează că produsele dumneavoastră respectă cerințele impuse de reglementările locale, standardele internaționale și planurile de control al calității specifice achizitorului. SGS este acreditat și autorizat ISO/IEC 17025 pentru a efectua teste conform tuturor standardelor producătorilor de echipamente originale (OEM) și conform tuturor standardelor și reglementărilor internaționale recunoscute.

Analize de laborator

Pe lângă inspecțiile standard, SGS oferă și servicii de analize de laborator, care permit o înțelegere profundă a compoziției și funcționalității produselor. Aceste analize sunt cruciale pentru determinarea conformității materialelor și componentelor, evaluarea performanței produselor și asigurarea că toate îndeplinesc cele mai înalte standarde de siguranță și eficiență. Se pot efectua analize atât legate de compoziție, cât și de siguranța în exploatare sau funcționalitate, prin metode de testare distructive sau non distructive.

Audituri și certificări oferite de SGS România

Prin dedicarea companiei față de excelență și prin colaborarea strânsă cu clienții, SGS Romania ajută companiile să navigheze cu succes în peisajul complex al reglementărilor și standardelor internaționale, oferindu-le garanția că produsele lor pot ajunge pe piețe în mod etic și responsabil.

Jucătorii din industria produselor electronice și electrocasnice ar putea fi interesați de serviciile oferite de SGS în domeniul certificării, unde pot oferi atât servicii de certificare a sistemelor de management clasice (conform ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 s), cât și servicii de audit efectuate de o terță parte pe lanțul de furnizori.

În ultimii ani, interesul societății asupra elementelor de mediu, sociale și de guvernanță, ESG (Environental, Social and Governance) și a unui mod de viață sustenabil a crescut foarte mult, fiind reflectat inclusiv la nivelul legislației europene prin Directiva de raportare a sustenabilității corporatiste (CSRD). SGS poate oferi suport în procesul de aliniere la aceste cerințe prin servicii specifice, precum evaluarea aspectelor materiale (Materiality assessment), ESG Health Check (o poză obiectivă a managementului și riscurilor ESG), Analiză GAP ESG (un serviciu de consultanță care include realizarea matricei aspectelor materiale și evaluarea modului în care compania dumneavoastră gestionează aceste aspecte materiale) sau Certificare ESG (pentru companiile cu experiență în gestionarea aspectelor materiale).

Pentru mai multe informații despre cum vă pot ajuta serviciile SGS, vă invităm să vizitați site-ul lor sau puteți contacta aici reprezentanții firmei pentru o consultanță personalizată.

Servicii electronice și electrocasnice SGS


Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

De două ori pe săptămână puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din sectoarele Electronice, Electrocasnice, IT&C și Multimedia.

Abonaţi-vă la newsletter aici: www.electroretail.ro/newsletter

Publicația ElectroRetail.ro reprezintă platforma ideală pentru a vă promova produsele sau serviciile. Mai multe detalii, AICI.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *