Softlead, prima companie listată pe Rōnin pentru o investiție de 300.000 euro

Softlead, platforma care ajută companiile să aleagă soluțiile software potrivite, a demarat listarea publică pe Rōnin, cea mai nouă platformă de finanțare și dezvoltare pentru companiile cu potențial de scalare din România. Obiectivul rundei de finanțare este de a obține din partea investitorilor privați 300.000 de euro, care să susțină Softlead în procesul de accelerare a creșterii la nivel global și în dezvoltarea instrumentului automat de identificare a ADN-ului digital al companiilor.

softlead

În această rundă de finanțare poate intra orice investitor care pariază pe tehnologie și pe ecosisteme digitalizate în orice domeniu de activitate, tichetul minim fiind de 100 de euro.

Modulul Softlead Digital DNA este lansat într-o variantă MVP (Minimum Viable Product) și a fost utilizat deja de peste 100 de companii din România, care au folosit raportul generat ca prim punct de plecare în stabilirea gradului de digitalizare și în alegerea aplicațiilor software potrivite. Conceptul de ADN Digital al unei companii stă la baza deciziilor de digitalizare, deoarece acesta oferă informații complete despre nevoia de înlocuire sau de achiziționare a unei soluții tehnice noi, în raport cu problemele și obiectivele organizaționale, dar și cu industria, mărimea și ritmul de creștere al companiei.

Tehnologii Augmented Analytics

Softlead folosește tehnologii de Augmented Analytics pentru a oferi o perspectivă completă asupra datelor industriei software (cererea înregistrată pentru anumite tipologii de aplicații software, apetitul pentru digitalizare raportat la mărimea companiilor, dinamica bugetelor alocate de la an la an pentru investiții în procese de transformare digitală).

După un proces amplu de cercetare, învățare și după un spin-off, Softlead este pregătit să devină cel mai important jucător global al pieței de achiziții software făcute eficient, rapid și în mod prietenos. Aceștia sunt, de fapt, și diferențiatorii pe care îi propunem companiilor care înțeleg nevoia de digitalizare, ca un pas natural în creșterea și dezvoltarea organizațională. Încheierea cu succes a rundei de finanțare prin Rōnin va însemna dezvoltarea produsului Softlead Digital DNA, creșterea accelerată a încasărilor și pregătirea lansării platformei la nivel internațional. Iar conform celor mai noi previziuni Gartner, acesta este momentul perfect, 2022 fiind anul cu cea mai mare creștere a bugetelor alocate investițiilor în soluții software,” a declarat Alexandra Roată, co-fondator Softlead.

Peste 470 de companii IT folosesc Softlead

În 2021, Softlead a înregistrat o creștere cu 61% a numărului de companii IT listate în platformă față de anul trecut, ca o validare a nevoii acestora de a avea un canal complementar de generare a proiectelor software valide prin cerințe clare și complete. Astfel, până la finalul anului, Softlead va înregistra peste 500 de companii IT și peste 900 de aplicații software, din care achizitorii enterprise le pot alege pe cele potrivite în raport cu nevoile, obiectivele de business, mărimea companiei și bugetul de digitalizare disponibil.

Softlead

Softlead este prima platformă de tip marketplace B2B, cu peste 460 de companii IT partenere și peste 880 de soluții software listate, care a ajutat mai mult de 12.000 de companii să identifice aplicația software potrivită obiectivelor de business.

În anul 2020, Softlead a lansat Softlead Biz, un instrument dedicat companiilor-beneficiar, care indică ADN-ul digital al unei companii, precum și nivelul de digitalizare al acesteia, oferindu-le utilizatorilor un raport personalizat cu sugestii de aplicații potrivite nevoii lor, obiectivelor specificului, industriei și mărimii afacerii.

Ronin

Trei antreprenori români – Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, cu experiențe complementare în business, și-au unit forțele pentru a lansa Ronin, platforma de investitii creată pentru a susține și finanța companii și idei de business inovatoare, locale și europene.

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și vine cu o nouă abordare prin implementarea pragului minim de  investiție de 100 euro, oferind posibilitatea oricărui român sau cetățean european de a deveni investitor și de a susține companiile cu idei inovatoare.

Ideea proiectului Ronin a luat naștere în anul 2020, fiind lansat oficial în data de 1 Decembrie 2021, și a primit până în prezent o finanțare de 500.000 de euro de la un investitor autohton.

Întregul conținut al site-ului www.electroretail.ro este proprietatea S.C. Retail FMCG Media S.R.L. și este protejat de legea dreptului de autor, neputând fi preluat, copiat parțial sau integral sau folosit pentru crearea de articole derivate, fără acordul expres scris în prealabil al proprietarului. Folosirea în alt scop decât cel personal sau non-comercial este strict interzisă.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Ți-a plăcut acest articol? Recomandă-l și altora:
Vrei să primeşti noutăţile din electro-retail în fiecare dimineaţă pe email?
Alătură-te celor 479 cititori fideli!

Te afli aici: Prima pagină: » Servicii » Softlead, prima companie listată pe Rōnin pentru o investiție de 300.000 euro
Explorează subiecte similare:

Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.