Statistici cu vitezele serviciilor de internet din România, în primele 3 trimestre ale anului

ANCOM a publicat astăzi pe Netograf.ro statisticile oficiale privind calitatea serviciului de internet fix și mobil în România pentru trimestrele I-III ale anului 2015.

Acestea au fost generate pe baza unui număr de peste 120.000 de teste efectuate de utilizatori de la începutul anului și până în prezent, dintre care aproximativ 100.000 au fost validate și utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale, fiind eliminate acele măsurători identificate drept erori sau tentative de influențare a  rezultatelor.

Astfel, în primele trei trimestre ale anului 2015, Netograf.ro – aplicația ANCOM pentru testarea și monitorizarea calității serviciului de internet – arată că operatorii de internet mobil le-au oferit utilizatorilor următoarele viteze medii reale de download: Orange România – 27,83 Mbps indoor și 39,21 Mbps outdoor,  RCS & RDS – 2,62 Mbps indoor și 2,85 Mbps outdoor, Telekom România Mobile Communications – 10,25 Mbps indoor și 13,45 Mbps outdoor, Vodafone România – 15,78 Mbps indoor și 26,77 Mbps outdoor.

Viteza internet mobil

Primii cinci furnizori de internet fix* au oferit în același interval următoarele viteze medii reale de download: Digital Cable Systems – 47,42 Mbps prin fir și 26,25 Mbps wireless, Nextgen Communications – 63,57 Mbps prin fir și 35,53 Mbps wireless, RCS & RDS – 98,95 Mbps prin fir și 43,48 Mbps wireless, Telekom România Communications – 31,10 Mbps prin fir și 16,68 Mbps wireless și UPC Romania – 57,19 Mbps pe fir și 31,27 Mbps wireless.

Viteza internet fix

Prin efectuarea unui test pe Netograf.ro, utilizatorii pot să verifice dacă serviciul de internet contractat se ridică la calitatea din ofertă și să compare valorile înregistrate ale parametrilor cu cele obținute de abonații altor furnizori. În plus, utilizatorii care își creează cont în aplicație pot urmări și alte aspecte, precum evoluția performanței propriei conexiuni de internet în timp, respectiv îmbunătățirea sau degradarea calității serviciului folosit.

În fiecare dimineaţă puteți primi gratuit, direct pe adresa dvs de e-mail, cele mai proaspete ştiri din piaţa produselor electronice, electrocasnice, IT&C şi multimedia.

Abonaţi-vă la newsletterul zilnic gratuit.

Depositphotos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *